Viiruste ennetamine tervisliku toitumisega

Erik Orgu
, Toitumisnõustaja
Copy
Foto: Erik Orgu

Hetkeolukorras on inimesed hirmunud ja segaduses ning tekkinud on palju küsimusi. Üks paljudest küsimustest on: “kas praegu on üldse mõtet tervislikult toituda või sellega algust teha?” Vastus on “jah”! Praegu on tasakaalustatud ja õige toitumine tähtsam kui kunagi varem.

Miks?

Suur osa inimesi tormas eriolukorra väljakuulutamise järgselt poodi, et kokku osta kauasäilivat toitu ja maiustusi. Saan sellest aru, et pikka aega ei taheta poodi minna, aga sellist toitu ostes tehti endale suur karuteene! Miks karuteene?

Sest iga päev ohustab meie tervist 38,000,000,000,000 ehk 38 triljonit mikroobi ning ainuke asi, mis sind nende eest kaitseb on sinu immuunsüsteem! See süsteem on sinu keha kaitsesüsteem, mis võitleb kehasiseste riketega, kui ka sisserändavate ohtudega - koroonaviirus, gripp jne.

Kuidas tugevdada immuunsüsteemi?

Oled sa mõelnud, miks nakatud sina kergesti viirusesse x, kuid sinu kolleegi see ei murra? Miks on sinu peres kõik y haiguses, kuid sina terve? Esmalt tuleb selgitada, et immuunsüsteem on keeruline süsteem, mis igal inimesel on erinev. Igaühel on omad tugevad ja nõrgad kohad. Kuid olenemata, milline viirus sind murrab või ei, on hea, et su immuunsüsteem oleks parimas korras. Õnneks on olemas viisid, kuidas seda tugevdada! 

Tegevused, mis tugevdavad su immuunsüsteemi

  • Tervislik toitumine, sest sealt saab immuunsüsteem kätte vajalikud toitained, et hästi töötada! Pean vajalikuks mainida ka seda, et ükski toidulisand ei mõju paremini, ega asenda tervislikku toitumist – see on isegi toidulisandi pakendil kirjas!
  • Füüsiline aktiivsus, sest liikumine on stress kehale ja kui seda mõistlikult teha, siis tugevneb keha/organism.
  • Hea uni, sest siis puhkab välja keha ja organism ning puhanuna oleme me alati tugevamad!

Tegevused, mis nõrgendavad su immuunsüsteemi!

  • Alkoholi, meelemürkide ja tubaka tarbimine – sest need on mürgid organismile ja keha peab hoopis nendega võitema viiruste/haiguste asemel!
  • Rämpstoidu söömine, sest selles puuduvad vajalikud toitained. Lisaks on neis liigne valge suhkur, transrasvad ja muud lisaained, mis piiritlevad immuunsüsteemi rakke, mille töö on ohtlike bakteritega võitlemine.

Tervislik toitumine, füüsiline aktiivsus ja kvaliteetne uni ei tee sind surematuks või immuunseks kõikide haiguste/viiruste vastu, kuid aitavad sul kiiremini/kergemini terveneda, kui peaksid nakatuma.

Minu toitumiskavas on nüüd olemas ka e-toidupoe võimalus, kust saab tellida kõikide retseptide toiduained koju!  Nii väldid toidupoodi, kus on suur oht nakatuda koroonaviirusesse!

LIITU SIIN!

Kuidas toimib toidu kullerteenus toitumiskavas?

Toidu koju tellimine Tallinnas, Harjumaal, Tartus ja Viljandis minu toitumiskava abil on imelihtne. 

  1. Vali välja lemmikretseptid
  2. Koosta ostunimekiri
  3. Märgi ära toiduained, mis sul juba kodus olemas
  4. Vajuta “Telli koju” nupule
  5. Suuname Sind FoodMood e-poe ostukorvi, kuhu on vajalikud tooted juba lisatud
  6. Soorita ost FoodMood e-poes
Copy
Tagasi üles