8 põnevat lauamängu, millega karantiinis olles igavust peletada

Copy
Foto: Brain-Games

„Reis ümber maailma“ ja „Alias“ on kodus olemas? Jah, ka need on toredad kaaslased pikkadel kodustel õhtutel… aga kui karantiin venib mitme nädala pikkuseks, siis võiks olla kapis rohkem põnevaid lauamänge. Anname siinkohal mõned mängusoovitused!

Pandemic – kas suudad maailmas leviva pandeemia peatada?

Mäng „Pandemic“ on praegusel ajal teema poolest väga aktuaalne. Lauamängus on sinu meeskonna tööks nakkuste vastu võitlemine ning selle kogenud liikmetena tuleb teil vaos hoida nelja surmavat haigust, püüdes samal ajal neile ravi leida. Sa asud koos kaaslastega maailmas ringi reisima, ravides infektsioone ja otsides komponente ravi jaoks. Lõpuks jääbki küsimus: kas suudad päästa inimkonna?

Lauamäng „Pandemic“ on koostöömäng, milles kaotavad või võidavad kõik mängijad koos.

Brain-Games

Antivirus – saa lahti kehasse tunginud viirusest!

Ka see on praegusel ajal üsna teemakohane mäng. Pane oma vaim ja mõistus proovile ning võitle viirusega! Viirus on tunginud sinu kehasse – kas suudad sellest vabaneda enne, kui see hakkab paljunema? Ütle hüvasti viirusele, lükates see mängulaualt välja.

Mäng on tegelikkuses raskem kui esialgu paistab! Nagu võid ette kujutada, ei ole kehas palju ruumi, nii et viirus ja kõik erineva kujuga molekulid on pidevalt blokeerimas üksteise teed. Ja mis veel, kõik liigub erilisel moel: tükke tohib liigutada ainult diagonaalselt ja need võivad liikuda rühmas! Keegi ei ole kaitstud selle nakkavalt lõbusa mängu eest.

60 väljakutset hoiab sinu keha ja vaimu terve. Kui oled juba kord alustanud mängimist, ei taha sa enam kunagi lõpetada!

Brain-Games

Carcassonne – strateegiamäng tervele perele!

Lauamäng „Carcassonne" on maailmakuulus strateegiamäng kogu perele, kus mängijad tõmbavad ruudukujulisi kaarditükke ja panevad nendest kokku mänguvälja, ehitades linnu, põlde, maanteid ja kloostreid.

„Carcassonne“ on lihtne strateegiamäng, mille õppimiseks kulub kõigest viis minutit, mille ülesseadmine ei võta palju aega ning mis kulgeb ladusalt algusest lõpuni. Seejärel saab alustada jälle algusest. Mängijad võtavad virnast kordamööda ruudukujulisi kaarditükke ja asetavad neid nii, et linnad ühenduksid linnadega, maanteed maanteedega jne. Mängijad võivad kuulutada linnu, maanteid, kloostreid ja põlde enda omadeks, asetades neile mängunuppe.

Brain-Games

TEAM 3 – mängijad töötavad hoogsalt koos

TEAM 3 on selle aasta suur hittmäng, mis on üle maailma väga palju tähelepanu saanud, olles lõbus ja naljakas ajaviide igale vanusele. Igas voorus mängivad ainult kolm mängijat ning nad töötavad koos, et vooru jooksul valmis ehitada oma projektikaardil kujutatud ehitis. Mängijatel on spetsiaalsed rollid, mis põhinevad nende rollikaartidel ja neil tuleb meeskonnana koostööd teha, et ülesanne valmis saada. Kui mängijatel õnnestub valmis saada piisaval hulgal projekte, võidavad nad mängu! Kui aga liiga palju projekte ebaõnnestub, siis nad kaotavad! 

TEAM3 on saadaval kahes erinevas versioonis: roheline ja roosa. Mängu saab mängida ka videovahendusel.

Brain-Games

Patchwork – valmista kaaslasest ägedam lapitekk!

Lapitehnika on käsitööliik, mis kujutab endast kangatükkide omavahel kokku õmblemist, et luua suuremaid disaine. Minevikus andis see võimaluse ära kasutada kanga ülejääke rõivaste ja tekkide õmblemiseks. Tänapäeval on lapitehnika kunstivorm, kus disainerid kasutavad hinnalisi kangaid kaunite tekstiilide loomiseks. Just erineva suurusega kangatükke kasutades sünnivad tõelised meistriteosed ning seetõttu kasutavad lapitehnikat paljud tekstiilikunstnikud.

Kauni teki loomine nõuab siiski jõupingutusi ja võtab aega, kuna lapid ei taha lihtsalt kokku sobida. Seega vali oma lappe hoolega ja hoia parajat nööbivaru, et mitte ainult lapitekki valmis saada, vaid luua vastase omast parem ja ilusam.

Brain-Games

The Mind – kaaslastega saab infot vahetada vaid meelte abil

The Mind on geniaalseim viis saada kogemus meeskonnatööst. Olles üheskoos lahendanud viimase taseme, tunnete end kui seitsmendas taevas. Te ei tohi omavahel arutada ega mingit informatsiooni vahetada, kuid see töötab siiski – ainult teie meelte abil....

Kõik mängijad moodustavad ühe meeskonna ning teie eesmärk on kättejagatud kaardid kasvas järjekorras laua keskele kuhja panna. Mängijad ei tee käike mingis kindlas järjekorras. Kes iganes soovib kaardi lauale panna, lihtsalt teeb seda. Ettevaatust, siis läheb huvitavaks: mängijad ei tohi avaldada mitte midagi oma kaartide kohta – ei või jagada informatsiooni ega salajasi signaale.

Brain-Games

Outfoxed – tore mäng pere noorematele

Proua Plumperti auhinnatud pirukas on kadunud ja lahti on läinud möll juhtumi lahendamiseks! Mängus Outfoxed liigud sa vihjeid kogudes mööda mängulauda ning kasutad spetsiaalset asitõendikontrollijat, et kahtlusaluseid välistada. Teil tuleb kiiresti koos töötada, sest rebasest süüdlane põgeneb nobedasti väljapääsu poole! Kas peatad näljase huligaani enne, kui ta põgenema saab või jääd pika ninaga?

Brain-Games

Klask

Praeguse koduse elukorralduse ajal on see kõige sarnasem asi välistele pallimängudele.

Lihtne ja lõbus! Eepiline ja ülivõistluslik mäng kahele mängijale, kus magnetilisi mängunuppe juhitakse mängulaua alt. Mängus tuleb olla ülimalt tähelepanelik ja jälgida mitut tegurit. Peamine eesmärk on pall vastase väljakupoolel olevasse auku ajada. Samal ajal tuleb eemale hoida kolmest valgest magnetist mängulaua keskel. Mäng tekitab hasarti kõigis, seitsmeaastasest kuni ema-isani välja. Mäng ise kestab lühikest aega ja sobib mängimiseks igal ajal ja igas vanuses.

Foto: Brain-Games

Mängi. Mõtle. Naudi.

Copy
Tagasi üles