Passide väljastamine välisriikides elavatele Eesti kodanikele jätkub ka eriolukorra ajal

Postimees
Copy
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Eero Vabamägi

Eesti passide väljastamine välismaal elavatele Eesti kodanikele jätkub politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori korraldusega turvalise postiteenuse vahendusel.

Postiteenust osutab välisministeeriumiga lepingulises suhtes olev kuller. Turvalise postiteenuse osutaja kaudu võib Eesti kodaniku passi väljastada tingimusel, et passi taotlus on esitatud PPA e-taotluskeskkonnas, PPA teeninduses, e-posti teel digiallkirjastatult või Eesti välisesinduses.

Pärast taotluse esitamist küsib välisministeerium taotlejalt nõusolekut dokumendi väljastamiseks posti teel. Seejärel edastatakse passi taotlejale juhised, kuidas dokument kätte saada.

Pass on saatmise teekonna ajal mitteaktiivne ega ole kasutatav. Kui passi saaja ei teavita välisministeeriumit kokkulepitud tähtaja jooksul passi kättesaamisest, siis käsitletakse seda passi kaotatud või varastatud dokumendina ning PPA tunnistab selle kehtetuks

Selline uue dokumendi kättetoimetamise viis tagab esiteks, et inimesed saavad jätkuvalt oma isikut tõendava dokumendi kätte ja jätkavad oma igapäevast elu, ning teiseks, et koroonaviiruse leviku tõkestamiseks on viidud miinimumini inimestevaheline lähikontakt ka riigi osutatavate teenuste puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles