Järelvaadatav ⟩ Üks koroonahaige on kriitilises seisus, paranenud on neli inimest (18)

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Täna keskpäeval toimunud pressikonverentsil andis terviseamet ülevaate hetkeolukorrast Eestis. Ööpäevaga lisandus 20 koroonaviirusesse nakatunut ning kokku on vastava diagnoosi Eestis saanud 326 inimest. Haiglaravil viibib 15 inimest, kellest kaks on intensiivis ja ühe seisund on kriitiline. Positiivse poole pealt: paranenud on neli inimest.

Pressikonverentsil osalesid terviseameti peadirektor Merike Jürilo, häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Priit Pärkna.

«Tänase seisuga on positiivse koroonaviiruse diagnoosi saanud 326 inimest. Teste oleme teinud üle 3000 ja viimane nädal näitab, et püsime haigestumistelt jätkuvalt kasvutrendis, mis pole aga olnud õnneks plahvatuslik. Siiski on 5–8 protsenti testidest olnud positiivsed,» sõnas Jürilo. 

«Me ei tohi jätkuvalt valvsust kaotada, kõik juhised – pesta käsi, hoida vahet jne –kehtivad endiselt. Maailma trend näitab, et kasvab vanemaealiste haigestumine ja kuna nemad on riskirühm, siis meie huvi on, et hoiaksime haiguse neist eemal. Tänan kõiki, kes on vastu pidanud selles olukorras. Haiguse leviku piiramise seisukohast on see ülioluline,» lisas Jürilo. 

Pärkna andis teada, et koroonaviirus on tuvastatud viiel politseinikul, kes on praeguseks kõik kolleegidest eraldatud. Vastav politseijaoskond on juba ära puhastatud ja haigete kontaktseid on informeeritud. 

Pressikonverentsil räägiti koroonaviiruse testimisest ja isikukaitsevahendite hangetest. Teavitati ka infotelefoni 1247 toimimisest ja PPA töökorraldusest. 

Loe pikemalt blogist:

Tagasi üles