Epideemia annab õiguse tohtreid väikehaiglasse tööle saata

BNS
Copy
Hiiu lastehaigla arst M. Pärlist ja õde J. Kaleda väikest Margust läbi vaatamas, 1972.
Hiiu lastehaigla arst M. Pärlist ja õde J. Kaleda väikest Margust läbi vaatamas, 1972. Foto: Digiteerija Merle Kens

Lähiajal võib maakonnahaiglates tekkida probleeme meedikute puudusega, sest osa kohalikke arste on kas haiged või karantiinis, samas külalisarstidele loota ei saa, teatas esmaspäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Nii kutsus Kuressaare haigla nädalavahetusel mandri meedikuid endale appi. Üheks võimalikuks lahenduseks on tohtrite sundsuunamine eriolukorra ajal.

Haiglas peab lisaks avatud erakorralise meditsiini osakonnale olema valves kirurg, günekoloog, intensiivraviarst, selgitas Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane nädalavahetusel Eesti meedikutele tehtud abipalve tagamaid. Ka koroonahaigete raviks loodud eraldi osakond tuli arstidega mehitada ja seda olukorras, kus kolm tohtrit on juba karantiinis.

«Tänase päevaga me oleme personaliga kaetud, aga mida see üleskutse kandis, et terviseamet on teadlikum olukorrast Kuressaares. Kui see hetk tuleb, et me ei leia kuskilt personali ja me tõesti peame terviseameti poole pöörduma, siis nad on selleks rohkem valmis,» ütles ravijuht Laane.

Saarlaste olukorda leevendab pisut terviseameti otsus, et erandkorras võivad nad jätkuvalt koroonahaigeid mandrile ravile saata. Nii kadus ära vajadus leida nakkusosakonda personali. Ka on oma valmisolekust saarele appi tulla andnud teada 30 inimest.

Terviseamet on saanud Kuressaare haigla abipalve arstide ja õdede leidmiseks ja esialgu loodetakse vajalikud inimesed leida teiste haiglatega läbi rääkides. Kui läbirääkimised peaksid luhtuma, siis on terviseametil eriolukorras õigus suunata meedikuid hädas olevasse haiglasse tööle. Ühe võimalusena on kaalutud meditsiinitudengite tööle kutsumist, kuid esialgu seda plaanis pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles