Kohus võttis Jõhvis purjuspäi 186 km/h kihutanud juhi vahi alla (1)

Copy
Politseinik andmas peatumismärguannet.
Politseinik andmas peatumismärguannet. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viru maakohus võttis vahi alla mehe, kes kihutas laupäeval Jõhvis oma autoga 186 km/h, ületades lubatud sõidukiirust enam kui kaks korda.

Patrullpolitseinikud pidasid laupäeval kella 16 ajal Ida-Virumaal Jõhvi linnas kinni 37-aastase mehe, kes sõitis kiirusega 186 kilomeetrit tunnis teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus oli 90 km/h, seega ületas juht kiirust vähemalt 90 kilomeetri võrra.

Politsei tegi Tallinna-Narva maanteel liiklusjärelevalvet, kui nägi suurel kiirusel liikuvat sõidukit. Roolis olnud mees eiras peatumismärguannet ja üritas politsei eest põgeneda. Politseipatrull järgnes mehele ning pärast mõneminutilist tagaajamist mees peatas sõiduki. Kontrollimisel selgus, et ta juhtis sõiduautot Volvo V50 kriminaalses alkoholijoobes.

Märkimisväärne on see, et kahtlustataval ei ole kunagi juhtimisõigust olnud, ent sellele vaatamata, lisaks laupäevasele juhtumile juhtis ta ka 15. veebruari öösel samal maanteel sama sõidukit kiirusega 146 km/h, olles samuti alkoholijoobes.

Kahtlustatav on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Sergei Listovi sõnul taotles ta mehe vahistamist, kuna tema käitumine on ühiskonnale äärmiselt ohtlik. «Viimastest karistustest ei teinud ta õigeid järeldusi ning lühikese aja jooksul jätkas intensiivselt uute kuritegude toimepanemist,» sõnas prokurör.

«Ei tasu loota, et Eesti Vabariigis väljakuulutatud eriolukorra tõttu oleks kuidagi häiritud korra- ja õiguskaitseorganite töö, mistõttu jääksid kurjategijad karistamata. Just vastupidi, sel raskel ajal oleme seadnud endale prioriteediks tagada avalik kord ja ühiskonna turvalisus. Seetõttu suhtume sellistesse sündmustesse äärmiselt resoluutselt,» lisas Listov.

Jõhvi politseijaoskonna patrullitalituse juht Lea Bärenson ütles, et tegemist on lisaks väga raskele rikkumisele ka väga hoolimatu ja mõtlematu käitumisega, millega seati tahtlikult ohtu nii ennast kui kõiki teisi liiklejaid.

«Seekord lõppes selline sõit õnneks ilma liiklusõnnetuseta ning keegi viga ei saanud, kuid tagajärjed oleksid võinud olla sellisel teol väga rasked,» ütles Bärenson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles