Rohkem kui pool Eesti tööliskonnast käib haigena tööl

Carl-Robert Puhm
Copy
Haige mees
Haige mees Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Kuigi alates 2018. aastast hakkas haigena tööl käimise trend märkimisväärselt vähenema, läheb haigena tööle endiselt rohkem kui pool Eesti tööliskonnast.

Eelmisel aastal oli haigena tööd pidanud tegema 81% töötajatest ja tänavu – veel enne, kui paljud tööandjad rakendasid kodukontori võimalust – oli tõbisena tööl käinud 61% töötajatest, näitab CVKeskus.ee iga-aastane küsitlus.

Märtsi keskpaigaks oli tänavu haigena tööd teinud pisut enam kui iga teine töötaja (61%). Uuringust selgub, et kõige enam riskisid enda ja teiste tervisega juhid, kelle seas tõbisena tööle ilmujaid oli 71% ning finantssektori töötajad, kel see näitaja oli 68%. Neist ei jäänud palju maha ka assistendid ning mehaanika- ja tehnikavaldkonna töötajad. Kõige vähem käisid mittetervena tööl infotehnoloogiasektori töötajad ja klienditeenindajad.

«Veel mõni aasta tagasi käis tõbisena tööl rohkem kui 93% töötajatest, ja seda ka sektorites, kus teiste nakatamise risk oli väga kõrge,» kommenteeris uuringut CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. «Juba märtsikuu esimeses pooles oli haigena tööl käimine langenud pea 20% ja kuna paljud kontoritöötajad on nüüdseks suunatud kaugtööle, on see osakaal tõenäoliselt tänaseks päevaks veelgi vähenenud.»

Asukohtade lõikes käisid haigena tööl enim Pärnus töötavad inimesed (65%), kellele järgnesid tartlased (64%). Pealinnas oli haigena tööl käiva töötajate osakaal 61%.

Foto: CVKESKUS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles