Jüri Luik: veendusin, et Kaitseliidus on vabatahtlik vaim väga tugev (3)

BNS
Copy
Jüri Luik Ida-Virumaal 24.03.
Jüri Luik Ida-Virumaal 24.03. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Jüri Luik külastas teisipäeval Alutaguse maleva Narva malevkonda ning külastas  Narva kordonis piiri valvavaid kaitseliitlasi.

Kaitseminister Jüri Luik külastas teisipäeval Kirde maakaitseringkonna Alutaguse maleva Narva malevkondasai ülevaate koostööst politsei- ja piirivalveametiga kontrolljoone valvamisel, edastas kaitseministeerium.

Ka tutvus kaitseminister Narva kordonis Kaitseliidu ning politsei- ja piirivalveameti ühispatrullide ülesannetega.

«Veendusin täna, et Kaitseliidus on vabatahtlik vaim väga tugev. Tegutsetakse kontrolljoonel ja vajadusel ka avaliku korra tagamisel, andes nii oma osa kriisi lahendamisse,» sõnas Luik. «Kaitseliitlaste hinnangul laabub koostöö politseiga väga positiivselt ja valmisolek on tasemel,» jätkas kaitseminister.

Kaitseliit toetab Ida prefektuuri tugevdatud piirikontrolli tagamisel Narva ja Vasknarva kordonites. Kaitseliitlased patrullivad koos politseinikega Narva ja Vasknarva kordonites valvates kontrolljoont, abistavad Narva haigla triaažitelgis ja Ida prefektuuri Narva ja Jõhvi teeninduspunktides.

Praegu on kaitseliidu poolt politseile ametiabi andmisega seotud Narva malevkonnast kokku ligi 35 kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat. Alutaguse maleva Narva malevkonnas on 225 liiget.

Kaitseliit toetab politsei- ja piirivalveametit ametiabi korras 150 kaitseliitlasega. Valitsuse 17. märtsi korraldusega on kaitseliitlased toetamas politseid kuu aja jooksul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles