VIDEO JA BLOGI ⟩ Ratas: kui reegleid ei järgi, võib tulla lauskarantiin (22)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Peaminister Jüri Ratas kutsus üles kõiki inimesi täitma valitsuse korraldust viibida avalikus kohas üksi või kahekesi ning teistest inimestest kahe meetri kaugusel. Kui inimesed reegleid ei järgi, võib valitsus otsustada kehtestada koroonaviiruse leviku tõkestamiseks lauskarantiini. 

«See on ühine pingutus ja kui praegu neid reegleid ei järgi, siis meid kõiki võib oodata järgmisel hetkel ka lauskarantiin. Me igaüks peame tundma vastutust,» toonitas Ratas tänasel valitsuse pressikonverentsil. Ratas lisas, et lauskarantiin tähendab ka ühistranspordi täielikku sulgemist. 

Peaminister toonitas läheneva kevadiselt sooja nädalavahetuse eel, et valitsuse korraldusest tuleb kinni pidada nii matkaradadel, rääkimata avalikest ruumidest ja siseruumidest. Korralduste täitmist kontrollib politsei. 

Politsei proovib esialgu inimestega rääkida, neile olukorda selgitada. «Kui ei piisa sõnajõust, on politseil õigus ja võimalus kasutada karmimaid meetmeid,» sõnas Ratas. 

Välisminister Urmas Reinsalu kutsus välismaal viibivaid eestlasi, kes soovivad lähiajal Eestisse naasta, otsustama kohe, sest mida aeg edasi, seda ahtamaks muutuvad lennu- ja transiidivõimalused. 

Loe lähemalt blogist: 

Tagasi üles