Meelelahutuskeskus O’Learys soovitab: raamatud legendaarsetest välismaa sportlastest

Apollo O'Learys
Copy
Foto: Apollo O'Learys

Kobe Bryant, Roger Federer, Maria Šarapova, Mike Tyson, Ronaldo ja Merssi – nimed, mida teame ja persoonid, kellele kaasa elame. Nad on suured, nad on võimsad ja nad on võitmatud. Kuid, kas ikka on? Millist elu nad elavad või on elanud? Kes nad tegelikult on? Kas me teame? O’Learys reastas raamatud, mis räägivad palavalt armastatud portlaste saavutustest, teekonnast tippu, eraelust ja kiivalt hoitud saladustest.

Mamba mõtteviis Kuidas ma mängin

Kobe Bean Bryant oli USA korvpallur, kes kogu NBA karjääri jooksul mängis klubis Los Angeles Lakers. Bryant tuli viiel korral NBA meistriks ja ta valiti NBA tähtede mängule 18 korda. Ta oli särav täht, kelle sära kustutas kahjuks traagiline õnnetus käesoleva aasta jaanuaris. Kuid Bryanti mõtted jäävad meiega veel kauaks, sest need on kirjutatud raamatusse „Mamba mõtteviis. Kuidas ma mängin”. See on pilguheit meie aja ühe kõige intelligentsema ja loomingulisema tippsportlase sisemaailma. „Kobe teadis, et parim saab olla vaid siis, kui mõelda teistest erinevalt… Nautige seda suurepärast raamatut. Olen kindel, et saate sellest inspiratsiooni.” – PAU GASOL.

Federer Tenniselegendi portree

Paljude tennisefännide ja -kriitikute hinnangul on Roger Federer aegade parim tennisist. Ta on tenniseajaloos saavutanud midagi, mida keegi teine pole suutnud – võitnud 20 suure slämmi turniiri. Lisaks on ta meeste tennise maailma edetabelis kandnud rekordilised 310 nädalat parima tennisisti nime.

„Federer. Tenniselegendi portree“ on rikkalikult illustreeritud elulooraamat mehest, kes on tenniseväljakutel säranud juba üle kahekümne aasta. See on põnev sissevaade Federeri ellu ja karjääri, mis on spordiajaloole kinkinud uskumatuid ja unustamatuid hetki.

Pidurdamatu. Minu senine elu

Viiekordse suure slämmi turniiri võitja Maria Šarapova sulest ilmunud PIDURDAMATU on avameelne ja paeluv raamat sellest, kuidas temast sai tennisestaar.

Keset pimedat ööd astuvad Floridas bussist maha isa ja tütar ning suunduvad otse Nick Bollettieri tenniseakadeemiasse. Nad helistavad värava taga kella, kuigi keegi ei oska neid oodata ja nad ei räägi sõnagi inglise keelt. Nad on saabunud otse Venemaalt, taskus seitsesada dollarit ning südames veendumus, et sellest seitsmeaastasest tüdrukust saab tennisestaar. Nii hämmastav kui see ka ei ole, aga neil on õigus.

Põnevad, süvitsiminevad lood tema sünnikohast Siberis, olulistest mängudest ja tema hiljutisest võitlusest, et jõuda tagasi väljakule, teevad PIDURDAMATUst inspireeriva ja avameelse jutustuse noore inimese sihikindlusest ning vankumatusest. Šarapova lugu on tõepoolest uskumatu. 

Lõppmäng Legendaarse malegeeniuse Bobby Fischeri silmipimestav tõus ja langus imelapsest hullumeelsuse piirile

Kui 20-aastane Bobby Fischer tuli 1964. aastal USA malemeistriks, polnud see asjatundjatele mingi üllatus. Saavutuse tegi enneolematuks asjaolu, et ta võitis kõik üksteist mängitud partiid, alistatute hulgas oli ka suurmeister Samuel Reshevsky. Niisugust tulemust pole kellelgi tänapäevani õnnestunud korrata. Kaheksa aastat hiljem võitis Bobby Fischer Reykjavíkis selge ülekaaluga Nõukogude Liidu esindaja Boriss Spasski ja tuli maailmameistriks. Ameerikas ootas Fischerit vaimustatud vastuvõtt, aga üleüldiseks hämmelduseks ei osalenud maailmameister enam ühelgi võistlusel ja isegi ei kaitsnud oma tiitlit Anatoli Karpovi vastu. Mis siis juhtus? Miks otsustas ta elada eraklikku elu? Vastused leiab raamatust.

 Vaieldamatu tõde. Mike Tyson Minu autobiograafia

Tegemist on paljastava ja otsekohese memuaariraamatuga Mike Tysonilt, endiselt poksi raskekaalu maailmameistrilt – mehelt, kes on legendiks saanud nii poksiringis kui sellest väljaspool.

Brooklyni karmist ja vaesest piirkonnast pärit Tyson, kes poisina sai tunda tagakiusamist, tõusis kõigi aegade paeluvamaks ja raevukamaks poksijaks – ja aegade noorimaks poksi raskekaalu maailmameistriks. Tema hiilgavust ringis varjutas sageli tema hoolimatu käitumine. Aastad tõsist pidutsemist, vägivaldseid kaklusi ja tema suhtes algatatud kriminaalasju jätsid oma jälje. 2003. aastal jõudis Tyson viimse piirini – süüdimõistetud kurjategija muutus tuhandete hilisõhtuste naljade märklauaks. Siiski võitles ta end tagasi. Mees, kes kunagi tunnistas, et oli sõltuvuses „kõigest“, leidis taas edu, väärikuse ja oma pere armastuse.  

Messi

See on raamat ujedast, väiksekasvulisest ja pealtnäha haavatavast noormehest, kes vaatamata oma 25 eluaastale on purustanud pea kõik rekordid ja löönud särama maailma populaarseima spordiala hinnalisima juveelina.  

Ronaldo

Portugali jalgpallitähe Cristiano Ronaldo karjäär on olnud uskumatu! Ta on löönud ohtralt väravaid ning võitnud mitmeid olulisi auhindu. Kuid kas olete mõelnud, kuidas tema teekond jalgpallimaailma üldse alguse sai?

Saa tuttavaks tõelise jalgpallikangelase Cristiano Ronaldoga läbi tema raamatu. See on lugu andekast poisist, kes on jalgpallimaailmas teinud imelisi tegusid ja tõusnud seeläbi legendi staatusesse. 

Jalgpallimaailma skandaalid Profijalgpalli räpane maailm

Selles raamatus avaneb põhjalik sissevaade profijalgpalli hämaratesse telgitagustesse. Veebisait Football Leaks lekitas algul ise ning andis seejärel ajakirjanikele üle 18,6 miljonit dokumenti jalgpallimaailma siseinfoga: lepingute originaale rangelt salajaste klauslitega, rahavoogude andmeid jne. 60 reporterit ja dokumentalisti, lisaks IT-spetsialistid ja juristid töötasid miljarditesse ulatuva käibega jalgpallimaailma enneolematut röntgenülesvõtet koostades seitse kuud järjest. Käesolevas raamatus kirjeldatakse, kuidas seda tehti ning millised suuremad skandaalid sealt välja tulid.

Minu lugu

Kui palju on vaja ohverdada, et saada maailma parimaks? See on lugu ühest Norra kirkaimast sporditähest. Poisist, kes kaotas kõik suusavõistlused, aga ei andnud mitte kunagi alla. Tahtejõust, vanaisast ja lapselapsest, üksindusest ja ebakindlusest, julgusest olla sina ise. Mehest, kes trotsis kõiki ja tõi suusasporti murrangu.

Jutustanud on Petter Northug – ainus, kes teab kogu tõde. „Esimene valu lööb jalgadesse. Järgmine rindu. Aga ma surun edasi. Kuni valu hakkab pulseerima meelekohal. Kuni pilt hakkab kokku tõmbuma. Kuni kogu keha on häirerežiimis. See on siis, kui ma end teistest lahti rebin.“

Kõikide nende ja paljude teiste kangelaste ning nende elulugudega saab tutvuda SIIN.

Copy
Tagasi üles