Mihhail Kõlvart: ärge laske ennast illusioonist petta (2)

Copy
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eestis kehtib eriolukord, kuid inimesi meelitavad õue ilusad kevadilmad. Seetõttu otsustas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart pöörduda meeldetuletusega kogu rahva poole. 

Head tallinlased ja eestimaalased!

Tänavune kevad ja esimesed soojad ilmad tulevad sedapuhku teisiti. Eranditult meile kõigile.

Ärge laske ennast petta illusioonist, et koroonaviirus õues ei levi ja värskes õhus on ohutu. See haigus ei küsi inimeselt luba tulekuks, ajaks ega kohaks.

Itaallaste koroonapuhangu koldeks peetakse Milanos toimunud Atalante ja Valencia meistrite liiga jalgpallimängu, mis toimus välistaadionil.

Me oleme kaotanud koroonaviirusele esimese inimelu, mis ei jää ilmselt viimaseks. Sellest piisab, et võtta praeguseid piiranguid Tallinnas ja terves riigis tõsiselt. Meist kõigist – igaühest meist sõltub, kui kiiresti me suudame epideemia kasvu pidurdada. Üksnes iseenda juhtimise ja eneseregulatsiooniga saame viirusele piiri panna. Kui me seda ei tee, siis kaotame üksnes elusid.

Üha pikemaks venivas kriisis kannatab sügavalt meie majandus, mis mõjutab kõigi rahakotti ja toimetulekut. Tänane meelekindlus ja piirangute järgimine on ajavõit – ainult nii saame kiiremini nakkusele piiri panna ja oma tavapärase argipäeva juurde naasta.

Kui me ei alusta eneseregulatsiooniga kohe nüüd ja praegu, siis kaasnevad peagi veelgi karmimad piirangud. Siis on hilja eneselt küsida: kas me sellist elu tahtsimegi? Sellele peame vastama täna ja praegu.

Head inimesed – üks kaotatud kevad ei ole suur kaotus võrreldes pika ja terve eluga. Hoidke ennast ja oma lähedasi, et järgmised kevaded tuleksid terved ja päikeselised.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles