VIDEO JA BLOGI ⟩ Terviseamet: kõige kriitilisem viiruskolle on Saaremaa (11)

Copy
Terviseamet
Terviseamet Foto: Sander Ilvest

28. märtsil toimus ministeeriumide ühishoone pressikonverentsi ruumis igapäevane asutusteülene pressikonverents.

Nagu planeeritud, olid kohal terviseameti põhja regionaalosakonna juht Ester Öpik, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturu asekantsler Kristi Talving ning politsei- ja piirivalveameti kriisijuht Toomas Malva. Teemad olid ülevaade hetkeolukorrast, testimisest ja nakkuse levikust, kaubanduspindade sulgemisega seonduv ning liikumis- ja kogunemisreeglid ning nende rakendamine.

Ester Öpik kinnitas, et kõige kriitilisem olukord on Saaremaal, kus on diagnoositud haigusjuhtumite arv peaaegu võrdne Tallinna ja kogu Harjumaaga. Seoses Südame hooldekodus juhtunuga tehakse laustestimisi kõigile Saaremaa hooldekodudes olevatele elanikele ja ka töötajatele.
 

Kristi Talving rõhutas, et inimestel tuleb ikkagi järgida reegleid ja praegusel ajal eriti 2+2 reeglit (väljas liikuda üksi või kahekesi ja teistega hoida kahe meetrist distantsi). Seda pani südamele ka Toomas Malva, kes palus mitte ajada taga sentimeetreid. 

Kohvikud ja restoranid, millel on sissepääs tänavalt, võivad endiselt lahti olla, kuid need peavad olema suletud kella 22ks. Järelevalvet teeb PPA ja rikkumiste korral tuleb sellest  teavitada politseid. Piirangute mõju selgub kahe nädala möödudes ja siis tehakse ka järeldusi. 

Tagasi üles