Gaza sektorit ootab massikarantiin

Copy
Desinfitseerimistööd Gaza sektoris asuvas Nahr al-Baredi põgenikelaagris.
Desinfitseerimistööd Gaza sektoris asuvas Nahr al-Baredi põgenikelaagris. Foto: Ashraf Amra/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Gaza sektoris võimul olev islamiliikumine Hamas valmistub võimalikuks koroonaviiruse karantiiniks, sest nakkus on hoolimata naaberriikide Iisraeli ja Egiptuse aastatepikkusest blokaadist jõudnud sektorisse.

Hamas on asunud rajama maailma ühes kõige tihedama asustusega piirkonnas kaht karantiinikeskust, lootes takistada viiruse levikut niigi viletsa tervishoiusüsteemi tingimustes. 

Karantiinikeskusi asuti rajama pärast seda, kui sotsiaalmeediasse levisid fotod, kus senistes koolidesse ja omavalitsustele kuuluvatesse hoonetesse rajatud ajutistes karantiinikeskustes korraldatakse sünnipäevapidusid.

Kuigi liikumine Gaza sektorisse ja välja on alates 2007. aastast rangelt piiratud, ei ole seda täielikult katkestatud.

Sektori kaks esimest koroonahaiget said nakkuse Pakistanis toimunud usukonverentsil. Sektoris puuduvad täpsed andmed viiruse leviku kohta, karantiini on pandud umbes 1700 inimest, kellest vaid 20 protsenti on testitud. 

Gaza sektori 365 ruutkilomeetril elab kaks miljonit inimest, neist paljud elavad rahvarohketes põgenikelaagrites. Gaza sektori haiglates on kokku vaid 60 hingamisaparaati, millest praegu on veel kasutamata 15, teatas Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles