VIDEO JA BLOGI ⟩ Terviseamet: suure tõenäosusega jõuab välihaigla sel nädalal Saaremaale (1)

Copy
Terviseamet.
Terviseamet. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäeval kell 12.00 toimus ministeeriumide ühishoone pressikonverentside ruumis igapäevane asutusteülene pressikonverents.

Sõna said Terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht ja PERHi erakorralise meditsiini ülemarst-keskuse juhataja Arkadi Popov, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi ning Maksu- ja Tolliameti peadirektor Valdur Laid. Teemad olid hetkeolukord ja testimine ning ettevõtete riigipoolsed toetusmeetmed.

Popov kinnitas, et Eestis tehti perioodil 29-30 märts 856 koroonatesti, millest 36 olid positiivsed. Eestis on kokku haigus diagnoositud 715 inimesel, kokku on teste tehtud 11 252. 

Ta lisas, et pärast ringkäiku Kuressaare haiglas, esines seal puudujääke, mistõttu paigaldatakse sinna tõenäoliselt juba sel nädala välihaigla. Seal töötavat personali hetkel komplekteeritakse ja see hakkab alluma Kuressaare haigla juhtkonnale. Sellest saab haigla üks osa, kus on 20 intensiivravi voodikohta. Plaani järgi paigaldatakse see koostöös kaitseväega Kuressaare haigla kõrvale. 

Viljar Lubi selgitas, et majanduses on küll keerulised ajad, kuid valitsuse prioriteet on kaubateede ja tarne säilimine. Suheldakse pidevalt ettevõtetega, et kriisi võimalikult palju leevendada. 

Valdur Laid märkis, et Maksu ja -Tolliameti roll on olla võimalikult paindlik maksude suhtes ja alates eriolukorra algusest on peatatud maksuvõlgnevuse intressi võtmine. Samuti vähendatakse intressimäära poole võrra pärast eriolukorra lõppemist. 

Tagasi üles