Viimased võimalused reisilt Eestisse naasmiseks

Copy
Euroopa üks olulisemaid, Frankfurdi lennujaam Saksamaal, kus seisab Lufthansa lennuk. FOTO: Marcel Lorenz/ Www.imago-images.de
Euroopa üks olulisemaid, Frankfurdi lennujaam Saksamaal, kus seisab Lufthansa lennuk. FOTO: Marcel Lorenz/ Www.imago-images.de Foto: Marcel Lorenz via www.imago-images.de/imago images/Marcel Lorenz

Välisministeerium palub kõigil, kes viibivad ajutiselt välismaal ja kellel on vaja tulla koju, kasutada veel sel nädalal ära viimaseid üksikuid võimalusi Eestisse naasmiseks.

Tuleb arvestada, et sellest nädalast vähenevad liinilennud veelgi ning koju saamise võimalused muutuvad veel piiratumaks. Jäävad vaid väga vähesed Euroopa liikmesriikide organiseeritud erilennud, kuid neile on Euroopa Liidu kodanike seas suur nõudlus ja arvestama peab, et lendudele tuleb ka pilet osta.

Välisministeerium ja Eesti välisesindused jätkavad tööd selle nimel, et koostöös reisi- ja transpordifirmade ning teiste riikidega saada eestlasi veel viimaste väljuvate lendudega koju. Siiski tuleb arvestada, et võimalused on väga piiratud ja vähenevad reaalajas ning ükski lend pole tasuta. Kui teil on vaja Eestisse tagasi tulla, soovitame viivitamatult võtta ühendust transpordi- või reisifirmaga, et kontrollida, kas asukohast pääsemiseks on veel liinilende või reisifirma korraldatud lende. Kui need võimalused puuduvad ja jääte välisriigis hätta, palun andke endast märku lähimale Eesti saatkonnale või helistage välisministeeriumisse numbril +372 5301 9999.

Kui viibite välismaal ja teil on võimalik kriisiperioodil turvaliselt välisriigis olla, siis ei ole tarvidust Eestisse tagasi pöörduda. Palume neil, kes välisriiki jäävad, arvestada kohale jäämisega vähemalt 1,5 kuuks. Järgida tuleb kohalike ametivõimude juhiseid ning hoolikalt jälgida, et te ei rikuks viisa ja muid riigis viibimise tingimusi. Kahjuks on hetkel väga keeruline prognoosida, millal kriis laheneb ja millised piirangud kehtivad mõne kuu pärast.

Kokku on tänase seisuga abi soovinuist üle 2000 inimese mure saanud lahendatud ja nad on jõudnud turvaliselt Eestisse tagasi. Välisministeeriumile on oma probleemidest Eestisse tagasipöördumisel teada andnud 2842 Eesti kodanikku või alalise elamisloaga isikut ning meil on teave ligi 257 inimese kohta, kes veel vajavad transporti Eestisse naasmiseks. Suuremad veel transporti vajavate eestimaalaste grupid on hetkeseisuga jätkuvalt koondunud kaugematesse piirkondadesse, eelkõige Austraaliasse, USAsse ja Indiasse.

Välisministeeriumile teadaolevad lennud Euroopasse ja Eestisse naasmiseks:

  • Qatar Airways lendab Austraaliast (Sydney, Perth, Melbourne jne) läbi Doha Helsingisse
  • Mehhikost on lende nii Londonisse kui ka Pariisi, Pariisist Helsingisse lendab Finnair
  • Samuti jätkavad KLM ja Qatar Airways vähendatud mahus lende kaugematest sihtpunktidest, aga tasub vaadata nende kodulehekülge ja broneeringud teha esimesel võimalusel. Finnair korraldab 31. märtsil lennu Havannast Helsingisse, piletiinfo leiab Finnairi kodulehelt. Samuti soovitame konsulteerida reisikorraldajaga.
  • Namiibia (Windhoek)–München/Frankfurt 31. märts–1. aprill
  • Bali (Denpasar)–Lissabon 31. märts
  • Laos (Vientiane)–Frankfurt 31. märts
  • Kamerun (Yaounde/Douala)–Zürich 1. aprill
  • Kambodža (Phnom Penh)–Zürich 2. aprill
  • Myanmar (Yangon)–Zürich 2. aprill
  • Tai (Phuket/Bangkok)–Frankfurt 2./3. aprill
  • Vietnam, Hồ Chí Minh (SGN)–Tai, Bangkok (BKK)–Kaunas, 31. märtsil. Registreerimine: https://www.vietnamballoons.com/book-online
  • Argentina (Buenos Aires)–Frankfurt 31. märts
  • Peruu (Lima)–Frankfurt lennud toimuvad 1. aprillil ja 2. aprillil
  • Toimuvad Saksamaa korraldatud erilennud Taist – 2. ja 4. aprillil Phuketist ning 3. ja 5. aprillil Bangkokist. Pileti hind selgub pärast lendu, jääb sarnase pileti turuhinna piiresse (esialgne hinnang: 600–800 eurot). Lend läheb Frankfurti, kust reisijad peavad ise korraldama transpordi Eestisse. Registreerimiseks palume saata hiljemalt 2 päeva enne reisi väljumist reisija nimi, sugu, vanus, passi number, passi kehtivusaeg ja sünniaeg Laura-Liisa Lavingule (Laura-Liisa.Laving@mfa.ee), kes selle EEASi edastab. Lennule saamine ei ole garanteeritud. Liinilendudest saame soovitada Finnairi (kuni 1. aprill) ja Qatari (lendamise lõpu kuupäev pole teada).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles