VIDEO ⟩ Kersti Kaljulaid: inimesed peavad üldiselt liikumispiirangutest kinni (2)

Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

President Kersti Kaljulaid ütles esmaspäeval pärast videokõnet politsei- ja piirivalveameti (PPA) keskse staabi ning regionaalsete operatiivstaapidega, et inimesed peavad üldiselt liikumispiirangutest kinni.

«Oli rõõm kuulda, et üldiselt tunduvad inimesed kehtestatud liikumispiirangutest ja 2+2 reeglist kinni pidavat,» kirjutas president sotsiaalvõrghustikus Facebook. «Politseinikud peavad küll kõikides piirkondades neid reegleid inimestele aeg-ajalt meelde tuletama, kuid üldiselt suhtuvad meie kaaskodanikud nendesse piirangutesse ja politsei manitsustesse mõistvalt. Ka tänasest Saaremaal kehtestatud liikumispiirangud tunduvad andvat efekti – kohapealsete politseinike sõnul pidid tänavad juba üsna tühjad olema.»

Kaljulaidi sõnul tuli jutuks ka üldine õiguskord. «Kuigi politsei on ennast praegu pättide püüdmiselt osaliselt ümber häälestanud viiruse leviku tõkestamisele, ei katke ka eriolukorra ajal vajadus kaitsta ühiskonna nõrgemaid ja haavatavamaid. Lähisuhtevägivald on paraku nähtus, mis praegusel ajal ilmselt mitte ei vähene, vaid võib suureneda – eriti olukorras, kus märkajaid ja märkuandjaid on vähem. Seetõttu panen inimestele endiselt südamele, et neid juhtumeid ei tohi ka praegusel ajal unustada või maha salata – politsei pole lõpetanud nendega tegelemist. Hoolime ja märkame,» kirjutas president.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles