Pandeemia pärast muretsenud Hesseni liidumaa rahandusminister sooritas enesetapu

Copy
Saksamaa Hesseni liidumaa rahandusminister Thomas Schäfer sooritas nädalavahetusel enesetapu.
Saksamaa Hesseni liidumaa rahandusminister Thomas Schäfer sooritas nädalavahetusel enesetapu. Foto: Revierfoto via www.imago-images.de/imago images/Revierfoto/Scanpix

Saksamaa finantskeskusele Frankfurdile koduks oleva Hesseni liidumaa rahandusminister Thomas Schäfer sooritas nädalavahetusel enesetapu, sest oli suures mures koroonaviiruse majandusmõjude pärast.

Hesseni liidumaa peaministri Volker Bouffieri sõnul tõukas rahandusministri enesetapule mure selle üle, kuidas tulla toime koroonaviiruse pandeemia majandusmõjudega.

«Ma pean paraku eeldama, et mure haaras tema üle võimust. Ta ei näinud enam väljapääsu, ta oli meeleheitel ja lahkus meie seast,» rääkis Bouffier videojärelehüüdes. 

54-aastase Schäferi surnukeha leiti laupäeval Hesseni liidumaa pealinna Wiesbadeni lähedalt raudteelt. Ka prokurörid usuvad, et mees sooritas enesetapu.

«Me oleme šokis, me ei suuda seda uskuda ja ennekõike, me oleme tohutult kurvad,» ütles liidumaa peaminister Bouffier avalduses ja lisas, et kümme aastat Hesseni rahandusministrina töötanud Schäfer nägi ööd ja päevad vaeva selle nimel, et aidata firmadel ja töölistel koroonaviiruse pandeemia mõjudega toime tulla.

«Just teda oleksime sellel väga raskel ajal vajanud,» sõnas Bouffier oma järelehüüdes. 

Hessenis asub Saksamaa finantspealinn Frankfurt, kus on muu hulgas suurpankade Deutsche Bank ja Commerzbank peakorterid. Samuti asub seal Euroopa Keskpank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles