LÜHIÜLEVAADE: koroonaviiruse arenguid erinevates riikides 31.03

Postimees
Copy
Cordova Americase piirisild Ciudad Juarezis on üks Mehhiko-USA ühenduspunkte, mis on neil päevil kaunis vaikseks jäänud.
Cordova Americase piirisild Ciudad Juarezis on üks Mehhiko-USA ühenduspunkte, mis on neil päevil kaunis vaikseks jäänud. Foto: JOSE LUIS GONZALEZ / Reuters / Scanpix

Taani kaalub pärast lihavõtteid vaikselt piirangutest loobumist, USA aga püüab hoida saladuses sõjaväebaasides haigestunute arvu, selgub tänastest maailma koroonauudistest.

ARAABIA ÜHENDEMIRAADID: Dubai kehtestas riigi esimese täieliku liikumiskeelu kvartalis, kus asuvad emiraadi kuulsad kulla- ja vürtsiturud, et desinfitseerida see tavaliselt äärmiselt rahvarohke ala.

AUSTRAALIA: Teatas, et koroonaviiruse juhtumite arv on järjepidevalt kahanenud. Samas hoiatavad ametnikud ja eksperdid liiga ruttu kergendatult hingamise eest, rõhutades, et rangete sotsiaalse distantseerumise meetmetega tuleb jätkata.

BELGIA: 12-aastasest tüdrukust sai Euroopa noorim koroonaohver.

EL SALVADOR: Politsei ajas pipragaasiga laiali rahvamassi, kes nõudis valitsuselt toetusi koroonaviiruse pandeemiaga toime tulemiseks.

GRUUSIA: Kehtestab öise liikumispiirangu, peatab ühistranspordi, sealhulgas Thbilisi metroosüsteemi, keelab rohkem kui kolme inimese kogunemised.

HISPAANIA: Lõi uue rekordi, kui 24 tunni jooksul suri Covid-19 tagajärjel 849 inimest. Vaid päev varem oli surmade arv mõnevõrra langenud ja andis lootust, et ehk on kriisi kõige süngem hetk möödas.

INDIA: Politsei kasutas pisargaasi liikumiskeeldu rikkunud migranttööliste massi laiali ajamiseks.

INDONEESIA: Valitsus keelas välismaalaste riiki sisenemise ja läbi Indoneesia reisimise. 30 000 vangi lastakse enne tähtaega vabaks, et vältida suuri nakkuspuhanguid riigi ülerahvastatud vanglates.

KANADA: Air Canada teatas, et koondab ajutiselt ligi pooled töötajad ja vähendab teises kvartalis tegevust kuni 90 protsenti.

KONGO: Endine Kongo Vabariigi president Jacques Joaquim Yhombi Opango suri esmaspäeval Prantsusmaal koroonaviirusse. Ta oli 81 aastat vana.

MEHHIKO: Maailma tihedaima liiklusega piir on jäänud vaikseks, sest piirangud ei luba enam miljonitel mehhiklastel, sealhulgas nendel, kes töötasid Ühendriikide ettevõtetes, käia iga päev USAs.

MYANMAR: Teatas esimesest koroonasurmast: see oli 69-aastane mees, kellel oli ka vähk.

NIGER: Opositsiooniliider Hama Amadou, kes istub alates möödunud aasta novembrist väidetava beebismugeldamise eest trellide taga, on üks 1500 vangist, kes lastakse seoses koroonapandeemiaga enne tähtaega vabaks.

PAKISTAN: Peaminister Imran Khan välistas täieliku liikumiskeelu, öeldes, et see põhjustaks samasuguseid rahvarahutusi, nagu on näha Indias.

SAKSAMAA: Justiitsminister Christine Lambrecht ütles, et jälitamisrakenduste kasutamine koroonaviiruse ohjeldamiseks on võimalik vaid vabatahtlikkuse alusel.

SOOME: Pikendab seni 13. aprillini kehtima pidanud erimeetmeid 13. maini.

ZIMBABWE: Alustas 21-päevast üleriigilist liikumispiirangut, mis tõenäoliselt haavab veelgi majandust, kus niigi hüperinflatsioon ja toidupuudus.

TAANI: Kui koroonaviiruste juhtumite ja surmade arv püsib stabiilsena, võib riik hakata pärast lihavõtteid piirangutest järk-järgult loobuma.

TANSAANIA: Koroonaviirusse suri suri esimene tansaanlane – 49-aastane mees, kellel oli eelnevalt juba terviseprobleeme.

USA: Pentagon andis sõjaväebaasidele ja -asutustele käsu mitte avalikustada konkreetset koroonaviirusesse nakatunute arvu, et vaenlane ei saaks seda ära kasutada. Nakatunud sõjaväelaste ja sõjaväega seotud inimeste arv ületab seal tuhandet. Ühendriikide enda luureagentuuridel on raskusi saamaks täpset pilti koroonaviiruse puhangutest üle maailma, eriti riikides nagu Hiina, Põhja-Korea ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles