Kiievi kohus karistas igavesel tulel mune praadinud mehi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad toorelt ja praetult
Munad toorelt ja praetult Foto: SCANPIX

Kiievi Petšerski kohus karistas natsionalistlike liikumiste kolme liiget, kes mullu juunis praadisid igavesel tulel mune, kolmeaastase vangistusega kahe aasta pikkuse katseajaga.

Karistada said Svoboda liikmed Aleksandr Lazarenko ja Kirill Babentsov ning Musta Komitee aktivist Bogdan Titski, vahendas korrespondent.net.

Mehed praadisid mune Kiievis asuva igavese tule leekidel 20. juunil 2011.

Kohus tunnistas natsionalistid süüdi haua mõnitamises.

Uurimine tegi kindlaks, et mehed valmistasid improviseeritud korras toitu, pärast läksid nad Mariinski parki ja sõid munad ära.

Kohus leidis, et mehed teotasid 32 hauda, kuhu on maetud Teises maailmasõjas hukkunud sõdurid ja lisaks ka tundmatu sõduri hauda.

Lazarenko, Babentsov ega Titski end süüdi ei tunnistanud. Nende sõnul oli tegemist protestiaktsiooniga Anna Sinkova vahistamise vastu. Naine oli mune küpsetanud 16. detsembril 2010 (ta vabastati allkirja vastu juunis 2011). Mehed tunnistasid, et nad ei teadnud, et Kuulsuse pargis on reaalseid haudu.

Meeste tegevuse kohta algatati mullu kriminaalasi, kuna nad võtsid selle videokaameraga üles ja riputasid Youtube’i.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles