Ratas: eriolukorra lõpetamist kaalume, kui nakatunute arv igapäevaselt langema hakkab

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas.
Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Peaminister ja eriolukorra juht Jüri Ratas rääkis Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et eriolukorra piirangud kestku pigem üks kuu kauem, kui nädal liiga vähe ning selgitas, et otsused eriolukorra pikendamise ja lõpetamise kohta tehakse ikkagi paljuski riigi olukorrast. 

«Üks oluline indikaator on see, kui nakatunute arv igapäevaselt langema hakkab. Praegu see näitaja püsib ja uusi nakatunuid tuleb juurde üle 30 inimese päevas. Me näeme, et hospitaliseeritute arv tõuseb ning ka intensiivravi vajab järjest rohkem inimesi. Need on näitajad, mis on meile sisendid selleks, et teha otsus, millal endise olukorra juurde tagasi pöörduda. Eriolukord kestab praegu 1. maini, aga muidugi tahaks valitsus seda lõpetada nii ruttu kui võimalik,»  selgitas Ratas. 

«Aga kõige olulisem on, mis toimub meil Eesti-siseselt - ehk kui palju inimesi hospitaliseeritakse, kui palju on inimesi intensiivis ja mis on meie tervishoiu võimekus,» rääkis Ratas, täiendades, et ka naabritel tuleb silma peal hoida.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles