Paet: inimõigusi rikutakse maailmas ka epideemia ajal (1)

Copy
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Remo Tõnismäe

Euroopa Parlamendi liikmed, seal hulgas Urmas Paet, saatsid ELi välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrgele esindajale Josep Borrellile kirja, milles kutsuvad Euroopa välisteenistust kiiresti edasi liikuma ELi Magnitsky seadusega, mis puudutab sanktsioonide kehtestamist inimõiguste rikkujatele.

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul aitab seadus tugevdada ELi rolli ülemaailmse inimõiguste kaitsjana. 

«Võitlus koroonaviiruse levikuga on praegu küll esmatähtsal kohal, kuid ELi välispoliitika ei tohi unarusse jääda. Möödunud aasta detsembris kohtusid ELi välisministrid ning tegid otsuse alustamaks tööd ELi Magnitsky seaduse loomisega,» ütles Paet. «Tegemist on inimõiguste rikkujate vastase ELi sanktsioonirežiimiga ning on oluline, et Euroopa välisteenistus tõstaks tempot, et kokku leppida seaduse üksikasjades. Inimõigusi rikutakse maailmas ka epideemia ajal ning seetõttu ei tohi seaduse kehtestamine unarusse jääda,» lisas Paet. 

Samuti rõhutavad saadikud oma kirjas, et paraku on ebaselgeks jäänud, kas Sergei Magnitski nimi jääb seaduse pealkirja või mitte. «Magnitski nime väljajätmine oleks kingitus Venemaale,» ütles Paet. «Euroopa Parlamendi hinnangul tuleks kindlasti Magnistky nimi seadusesse jätta ning seda seisukohta väljendasime ka oma aastataguses resolutsioonis,» lisas ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles