Kaugõpe Tallinna Tehnikakõrgkoolis – õige hetk alustamiseks!

Tallinna Tehnikakõrgkool
Copy
Foto: AdobeStock

Kiiresti muutuvas ja arenevas maailmas eluga kaasas käimiseks peame end pidevalt täiendama ja uusi teadmisi juurde koguma. Hea võimalus selleks on kaugõpe Tallinna Tehnikakõrgkoolis, kus õppetöö toimub koos praktikaga oma valdkonna parimate hulka kuuluvates Eesti ettevõtetes.

Nii on Tallinna Tehnikakõrgkooli lõpetajad väga hea tehnilise tausta ja praktiliste teadmistega ning võimelised kohe õpitud erialal tööd alustama. Osa õpilasi leiab töö juba õpingute ajal ettevõttes sooritatud praktika kaudu. Kõik lõpetajad kas töötavad või jätkavad õpinguid magistriõppes, seega võib õigustatult öelda, et Tallinna Tehnikakõrgkoolist saadud haridus töötab täielikult.

Kõige tähtsam on tahe

Selleks, et õppida, peab olema tahe ja huvi. Tehnoloogia areneb pea kõikides töövaldkondades, mis ühelt poolt viib teatud ametite kadumiseni, kuid teisalt tekib seeläbi uusi ameteid ja töökohti juurde. Näiteks praegu üliaktuaalne kliima soojenemise teema toob energeetikas kaasa seni harjumuspäraste tehnoloogiate asendumise uutega, mis vajavad hoopis teistsuguse ettevalmistuse ja oskustega töötajaid. Sarnased muutused toimuvad paljudes valdkondades ning pidev õppimine ja ümber-

õppimine on nüüd reaalsus, millega meil kõigil arvestada tuleb. Siinjuures on tähtis olla muutustele avatud, sest elukestev õpe annab meile parema rahulolu iseendaga, avaramad karjäärivõimalused ning suurema sissetuleku.

Vabadus ise õppida

Kaugõppes õppimine eeldab õpilastelt rohkem iseseisvat tööd. Koolitöö toimub õppekogunemistena, mille vältel toimuvad loengud, seminarid ja praktikumid. Õppides kaug- või sessioonõppes, saab täiskohaga töötaja võtta kooliskäimiseks kalendriaastas 30 päeva õppepuhkust. Sellest 20 päeva tasustab tööandja töötaja kuue kuu keskmise töötasuga ning 10 päeva on tasustamata. Kõrgkooli viimase aasta õpilane saab võtta lisaks veel 15 päeva miinimumpalgaga tasustatud õppepuhkust. Õppepuhkust ei pea võtma välja ühes osas, vaid selle saab jagada õppesessioonide toimumise järgi. Kindlasti tuleks enne õppima asumist tööandjaga läbi rääkida ja leida mõlemale poolele sobiv lahendus.

Leia endale sobiv eriala!

Tallinna Tehnikakõrgkoolis toimub õppetöö eesti keeles, täiskoormusega ja õppimine on tasuta. Erialad, mida kaugõppes õppida saab, ulatuvad logistikast ja masinaehitusest moetööstuse ja raamatupidamiseni. Lisaks Tallinnas toimuvale õppetööle saab kaugõppe erialasid omandada ka Tallinna Tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudis Lääne-Virumaal Mõdrikul.

Kaugõppe erialad Tallinna Tehnikakõrgkoolis

Hoonete ehitus

Teedeehitus

Rakendusgeodeesia

Masinaehitus

Moetööstuse ressursikorraldus

Autotehnika

Transpordi- ja liikluskorraldus

Transport ja logistika

Tootmine ja tootmiskorraldus

Kaugõppe erialad TTK teenusmajanduse instituudis Lääne-Virumaal

Ärijuhtimine

Majandusarvestus

Teabehalduse ja infosüsteemide 

korraldamine

Sotsiaaltöö

Vaata lisainfot Tallina Tehnikakõrgkooli kodulehelt 

Õppekorralduse spetsialistid annavad nõu tunniplaani, õppetingimuste jm korraldusliku kohta aadressil www.tktk.ee/uliopilasele/noustamine.

Copy
Tagasi üles