Kodule uus kevadine ilme uue tapeediga!

Copy
Foto: Henkel Balti OÜ

Oled pikalt plaaninud kodu värskendamist? Praegu on selleks ideaalne moment, kuna aega kodus veeta on rohkem kui kunagi varem. Miks mitte välja vahetada kulunud ja ajale jalgu jäänud tapeet? Muu hulgas on tapeetimine mõnus ja rahustav töö ning tulemus on silmaga nähtav.

Tänapäeval on võimalus valida mitmete erinevate tapeeditüüpide vahel. Kõige populaarsem on fliistapeet. Pisut vähem kasutatakse paber- ja vinüültapeete. Metylani sortimendist leiate igale tapeeditüübile kõige sobivama liimi.

Foto: Henkel Balti OÜ

Fliistapeete soovitame paigaldada Metylan Flizelin Premiumiga. Toode on kasutusvalmis kolme minutiga ning seinale paigaldatud paane on võimalik korrigeerida säilitades hea nakkuvus. Fliistapeetidega sobib hästi ka Metylan Direct Control, mis sisaldab pealekandmist lihtsustavat lisandit.

Pabertapeetide jaoks on ideaalsed Metylan Normal ja Universal Premium. Liimid on tugeva nakkega, niiskuskindlad ja taluvad hästi temperatuuri kõikumisi, sobides seega ka näiteks suvekodusse. Lisaks pabertapeetidele saab Universal Premiumit kasutada siledate, grofeeritud ja raskete tapeetide liimimiseks. Samuti sobib see struktuur-, dupleks- ja vinüültapeetidele.

Vinüül- ja muude eritapeetide (näiteks ülevärvitavad, bambus- ja tekstiiltapeedid) puhul on oluline, et liim imenduks võimalikult hästi tapeeti. Metylan Vinyl Premium on tapeediliim, mis sisaldab roosat indikaatorit, tagades 100% tulemuse pealekandmisel. Mõne minuti möödudes muutub liim harjumuspäraselt värvituks. Eritapeetide liimimiseks on eriti sobilik Metylan Spezial, mis on suure liimtugevusega ning lisaks takistab see hallituse teket ning sobib ka probleemsetele aluspindadele.

Kõiki erinevaid tapeete võib liimida ka valmis tapeediiliimiga  Metylan Ready&Roll, mis on eriti tugeva nakkega ning kantakse otse seinale. Lisaks on see liim pika korrigeerimisajaga, tehes tapeetimise algajale lihtsamaks.

Niisiis on tapeedi paigaldamine õige liimiga ülimalt lihtne ning hea tulemus on garanteeritud! Võtke ka lapsed appi ning tubast tegevus jagub mitmeteks tundideks.

Foto: Henkel Balti OÜ

Näpunäiteid tapeedi paigaldamiseks:

  • Kui seintel on vana tapeet, tuleb see eemaldada. Seda saab hõlpsalt teha kasutades toodet Metylan Aktiv.
  • Soovitatav on aluspinnad katta tapeediga samat tooni seinavärviga, et aluspinnad oleks ühtlase tooniga ja võimalikud vead esile ei tuleks.
  • Tee kindlaks, et seinad oleksid kuivad, tolmuvabad ja siledad!
  • Pinna naket saab parandada kruntimisega. Tapeetimisega on soovitatav alustada u 24h peale kruntimist.
  • Tapeedi paigaldamist peaks alustama aknapoolsest nurgast ja liikuma ühtlase mustriga ümber toa.
  • Tapeet peaks algama laest 3-5 cm altpoolt.
  • Kindlasti ei tohi esimese paani mustrit pooleks lõigata. Muster peab jääma ühtseks tervikuks.
  • Sise-ja välisnurkadesse tuleks läbilõige teha nurgas, mitte lõigata paane varem valmis.
  • Märjad paanid on kergesti liikuvad - kui paanide vahel on pilud, tuleb paan eemaldada ja paigaldada uuesti, mitte venitada.
  • Tapeet tuleb suruda seinale harja, rulli või tapeetimislabidaga, liikudes keskelt servade poole.
  • Ukse-, põranda- ja aknaliistudele tuleks 1 mm tapeeti peale jätta. Kindlasti ei tohiks jätta liistude vahele pilusid.
Copy
Tagasi üles