Riigi eesliinitöötajatele jaotatakse 1,5 miljonit kaitsemaski (2)

Copy
Kaitsemaskid.
Kaitsemaskid. Foto: Tairo Lutter

Eile alustati Hiinast saabunud isikukaitsevahendite jaotamisega. Maske ja teisi isikukaitsevahendeid saavad nii tervishoiu- ja hooldekande kui ka riigi- ja kohalike omavalitsuste asutused.

«Püüame tegutseda võimalikult kiiresti, et vajalikud isikukaitsevahendid jõuaksid eesliinil tegutsevate asutuste ja nende töötajateni üle Eesti,» ütles eriolukorra tööde juht, riigihalduse minister Jaak Aab. «Siin on meile abiks Päästeamet. Nende nelja regiooni päästekeskustega koostöös jõuavad saadetised piirkondadesse.»

Aabi sõnul jagatakse 2. aprillil saabunud isikukaitsevahendid asutustesse, kus kriitiline varu vajab täiendamist - tervishoiuasutustesse (sh perearstid, kiirabi), hooldekodudesse ning riigi- ja kohalike omavalitsuste asutustesse:

  • 1,5 miljonit kirurgilist maski, millest 672 000 maski jagunevad tervishoiuvaldkonna asutuste, 500 000 maski hooldekodude ja perearstide vahel ning 244 000 maski riigi- ja kohalike omavalitsuste asutustele (näiteks Kaitsevägi, Omniva, piiripunktid ja sadamad);
  • 30 000 FFP2 respiraatormaski, mis jaotati perearstide, kiirabi ja hooldekandeasutuste vahel;
  • 20 000 kitlit ja 5000 paari kaitseprille suunati tervishoidu;
  • 500 000 paari kindaid jaotati kiirabi, hooldekodude ja perearstide vahel.

Eraldi on rõhku pööratud ka Muhu- ja Saaremaale. «Eriolukorra juht ja peaminister Jüri Ratas andis korralduse saata kiiremas korras Muhu- ja Saaremaale isikukaitsevahendeid. Kokku jõuab Muhu saarele 1400 maski ja Saaremaale 7400 maski, lisaks 500 paari prille ja 1000 kitlit. Need kogused jagatakse vallatöötajatele, aga ka saarte kaupluste müüjatele,» sõnas Aab.

«Praegu on keeruline olukord – peame järjepidevalt kustutama nii-öelda tulekahjusid ja samal ajal organiseerima pikema perioodi varusid. Tänu 2. aprilli tarnele on tänaseks kõigil olemas kriitiline varu. Lähipäevadel ootame uute isikukaitsevahendite tarne saabumist,» ütles ta.

Tellimuse tegid Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Sotsiaalministeerium. Saabunud osa tellimusest on suunatud kesksesse hankesse, mille eest vastutab riigihalduse minister Jaak Aab ning tasub Rahandusministeerium.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles