Maskid jõuavad apteekidesse järgmise nädala keskel

Copy
Maskid.
Maskid. Foto: Shutterstock

Viiendal aprillil saabus Tallinna Lennujaama seni suurim partii isikukaitsevahendeid. Täpsemalt kolm miljonit näo kaitsemaski, millest suurem osa jõuab apteekidesse müüki järgmise nädala keskel.

Magnum AS juhatuse esimehe Ahti Kallikormi sõnul ei tasu veel esmaspäeval apteeki maskide järgi minna. «Maskid jõuavad apteekidesse teisipäeval, kolmapäeval. Homme ei tasu kindlasti maskide pärast apteeki minna. Hästi oluline on ka mõista, et kauaoodatud maskid jõuavad küll apteekidesse, kuid maskide muretsemise hoos ei tohi ära unustada tervise hoidmist.

Nii apteegis kui väljaspool seda tuleb arvestada eriolukorra reeglitega, sh 2 meetrise vahe hoidmise nõudega. Teeme koostööd ka kaubanduskeskustega, et reguleerida nõuetest kinnipidamist,» selgitas Kallikorm.

Ta lisas, etmaske on võimalik saada ka kontaktivabalt e-apteegist. Selleks, et maske jätkuks võimalikult paljudele soovijatele kuni järgmise koguse saabumiseni, on ühel inimesel võimalik osta maksimaalselt üks pakk, mis sisaldab 50 maski. Ühe maski soovituslik jaehind on selle partii puhul alla 70 sendi, kuigi otsustajaks on iga apteek ise.

Magnum loodab teavitustöös heale koostööle kõikide Eesti meediakanalitega, et viia elanikkonnani operatiivne ja neutraalne info maskide soetamise võimaluste ja sellega kaasnevate soovituste kohta. Maskide Eestisse toimetamisel tegid tihedat koostööd ravimite hulgimüüja Magnum ning meditsiinitehnika- ja tarvikute ettevõte Semetron. Ettevõtted tänavad suure abi eest välisministeeriumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles