Kuidas kevadises koduaias vaba aega veeta?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Enamik teist on ilmselt nõus, et pole midagi paremat kui veeta soojad kevadpäevad aktiivselt koos enda perega. Väljas aja veetmisel on mitmeid eeliseid alates füüsilisest aktiivsusest kuni puhkuseni välja. Alljärgnevalt jagame teiega paari mõtet, kuidas kevadises koduaias oma kõige lähedasemate ja kallimatega aktiivselt aega veeta.

Esimene grill koduaias

Mis saaks parem olla kui kevade esimene grill? Puhuge elu sisse oma hoovi grillinurgale, otsige ülesse grilltarvikud, katke laud ja valmistage õhtusöögiks ette grillliha koos ahjukartulite ja maitsva salatiga. Kindlasti veenduge, et kasutatav grill on peale teie viimast kasutuskorda täiesti korras ja puhas. Kui aga otsite midagi uuemat ja mahukamat siis leiate hea valiku Kaup24 veebilehelt.

Õuemängud

Kui jätta söögitegemine ja söömine korraks kõrvale, on aed suurepärane koht mängimiseks. Õuemänge on tänapäeval üsna mitmeid ning nendest leiab igaüks miskit, mida mängida olenemata vanusegrupist. Kevadiste soojemate ilmade puhul on ideaalne kogu pere õuemängudeks õue ajada ja nutimaailm mõneks ajaks tahaplaanile jätta. Populaarseteks mängudeks on pallimängud, mis pakuvad pinget igale vanuserühmale, olgu selleks sulgpall, korvpall, rannatennis või ameerika jalgpall. Kui omate koduloomi siis saate ka neid omal moel kaasata. Üks sobivaim mäneg on näiteks lendav taldrik mida saate mängida koos koeraga. Rohkelt ägedaid vabaõhumänge leiate veel Kaup24 veebipoest.

Aiatööd

Koos ajaveetmine võib olla ka produktiivne. Näiteks saate terve pere korraga tööd tegema panna, et enne suve oma aed korda saada. Ette tuleb valmistada peenrad, korda teha kasvuhoone ja pista mulda seemned,  põõsad ja puud pügada ning palju muud. Vaadake üle enda hoov ja istutage sinna lilleseadeid, õunapuid või ägedaid põõsaid. Tulemuseks on korras aed, mis teeb kõigi tuju paremaks. Õhtu lõpuks võite terve perega teha lõket ning lapsed saavad tehtud töö eest preemiaks endale viinereid või vahukomme küpsetada.

Meisterdamine

Kevade saabudes tulevad linnud Eestisse tagasi ja mis oleks veel huvitavam kui ehitada päris ise pesakast? See on hea võimalus teie perel teha meeskonnatööd - otsides välja vajalikud materjalid, teha täpsed mõõtmed, sobivad jupid välja saagida ja maja kokku panna. Pesakasti tegemine peegeldab teie loovust, samuti tekitab see perele juurde rohkem ühtekuuluvustunnet.

Suurpuhastus abiruumides

Heaks mõtteks on korrastada terve perega oma kuuri/garaazi, kuhu on talvega kindlasti tohutult palju asju tekkinud. Suurpuhastus on hea võimalus vanadest asjadest lahti saamiseks ja ruumi kokkuhoiuks. Samuti saate õue viia kaua seisnud batuudi, kiiged ja isegi basseini, mis muudavad väiksematel tuju kindlasti palju paremaks.

Spordivahendite ettevalmistus

Jalgrattad, rulad ja rulluisud tuleks samuti õue viia ja proovida kas siiani on pere pisematele kõik parajad. Tähtis on ka uueks hooajaks ära teha vajalik hooldus ehk kummid täis pumbata, kere õlitada ja kere talvisest mustusest ära pesta. Samuti saate perega ette võtta ka autopesu nii seest kui ka väljast.

Uus huvitav tegevus

Kevadel hakkavad kases ja ka vahtras liikuma mahlad, milles on vajalikud toitained, et puud saaksid uut elutsüklit alustada. Kui ka teil on koduhoovis mõni nendest puudest olemas on kevade algus just õige hetk mahla varumise jaoks. Perega koos on kõike huvitavam teha ehk ennem augu puurimist tuleks lastele näidata, kuidas täpsemalt kogu protsess välja näeb ning anda ka neile võimalus ise auk puurida, kasvuhoonest kõige suurem purk otsida, voolik sisse panna ja mahla ootama jääda.

Treening õues

Aktiivsematele peredele soovitame ka koos trenni tegemist õues. Tooge välja oma treeningmatid ning proovige ära teha üks ühine treening, kus igaüks näitab ette harjutuse, mida kindel arv tegema peate. See on lõbus ja aktiivne viis lapsed nutitelefonist eemale saada ja pakkuda neile aktiivset meelelahutust värskes õhus. Koos treenimine on ka hea viis stressi eemale peletamiseks.

Puhkamine

Siiani on perega aias aja veetmine keskendunud tegevusele - grillimisele ja koos söömisele, samuti aias mängimisele, pesakasti ehitusele ja aia korrastamisele. Kuidas oleks aga hoopis täieliku puhkusega? Terve pere saab korraga lõõgastuda - nautida siseõues päikest, vesteldes üksteisega või lugedes raamatut. Õhtu lõpuks saate kõik koos imelist päikeseloojangut nautida ja üksteisele muljet avaldada.

Kevadised ilmad annavad mitmeid võimalusi koduaias vaba aja veetmiseks. Eelnevalt toodud ideede põhjal saate tegevused oma perele vastavaks kohandada ja koos lõbusalt aega veeta.

Copy
Tagasi üles