Mida huvitavat kokata kodus olles?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Karantiinis olles on meil kõigil kindlasti rohkem vaba aega, et olla koos oma perega ning ennast arendada. Üheks valdkonnaks võib olla kindlasti kokkamine - erinevad retseptid ja kokkamise viisid aitavad sul ennast arendada läbi erinevate toitude ja köögitehnika abiga, et pakkuda perele veelgi mitmekülgsemat ja maitsvat kõhutäit. Selleks on sul vaid hoida käepärast vajalikku tehnikat ning toiduaineid, et katsetada järgmisi ideid.

Smuutid

Kui sul on olemas kodus blender, siis on praegu hea aeg kasutada seda erinevate smuutide valmistamiseks. Lisaks sellele, et need on väga maitsvad ja toitvad, on nad ka väga tervislikud - nimelt on tervise hoidmine on just praegusel ajal väga oluline. Smuutide valmistamisel võib kasutada mistahes puuvilju ning miks mitte lisada nendele ka näiteks spinatilehti või chia seemneid, et tugevdada tervist veelgi enam. Smuutid sobivad hästi nii hommikusöögiks, magustoiduks ning miks mitte ka joogina põhitoidu kõrvale.

Püreesupid

Lisaks saumiksrile saad ka blenderit ära kasutada ka maitsvate püreesuppide valmistamiseks. Siinkohal saad valida oma ja pere maitse järgi erinevaid juur- ja köögivilju, millega suppi valmistada. Näiteks sobivad hästi püreesuppide materjaliks brokoli, porgand, pastinaak, suvikõrvits ja muudki - ole loominguline ning katseta ise! Kui oled aga harjunud liha sööma, võid näiteks püreesupi peale praadida peekoni tükke. Erilise mõnusa aasialiku maitse annab juurde veel peale püreestamist kookospiima lisamine. Maitsesta nii, kuidas sulle kõige rohkem meeldib ning vajadusel lase ka perel proovida.

Koogid

Magusasõpradele on just hea aeg hakata katsetama erinevate kookidega. Olgu selleks klassikaline šokolaadikook, Pavlova, Napoleoni kook või muu - selleks läheb taigna valmistamiseks vaid mikserit ja koogi jaoks koogivormi, mille leiad siit. Võid retsepte otsida internetist kui ka ise leiutada koos erinevate puuviljade, pähklite, kreemide ja muuga - ole loominguline ning valmista oma pere pisematele rõõmu ülimalt maitsvate kookidega, mis ka näevad head välja.

Erinevad ahjuroad

Me kõik teame, et ahjus valmistatud toit on äärmiselt maitsev, seega miks mitte valmistada oma perele kõhtu täitev õhtusöök just ahjus? Olgu selleks liha, juurviljad, ahjukartul või muu - ahjuga toidu valmistamine on äärmiselt lihtne. Vaja läheb vaid ahju, ahjuvormi või -plaati, mis oleks kuumakindel ning laseks toidul ühtlaselt küpseda. 

Pannkoogid ja vahvlid

Pannkoogid ja vahvlid on kindlasti iga pere lemmikud nii hommikusöögiks, magustoiduks kui ka vahepalaks. Pannkooke on võimalik teha niisama pannil, kuid vahvlid vajavad juba eraldi masinat. Serveeri neid koos marjade, jäätise, šokolaadikreemi või kohupiimaga ning maitsestamiseks kasuta näiteks kaneeli. Näe vaeva ka visuaalse poolega - nii tahab kogu pere sinu kokkamise katsetamisele kaasa elada.

Fritüüritud toit

Fritüüriga on äärmiselt mugav valmistada ülimalt maitsvaid toite kui ka snäkke. Näiteks miks mitte valmistada filmi vaatamise kõrvale friikartuleid, juustupalle, köögivilju või muid snäkke koos kastmega? Kui aga muretsed, et fritüüritud toit on ebatervislik, siis tea, et uute kuumaõhu fritüürid ei kasuta rasvainet, vaid õhuvoolu, mis säilitab toidus erinevad kasulikud ained ning toidu valmistamiseks ei lähe vaja üleliia rasva.

Grill koos juurviljadega

Kuigi väljas on veel külmemad ilmad, siis ei tähenda, et grillimine peaks jääma tagaplaanile. Kui sul on kodus olemas väike elektrigrill, siis saab koos sellega väga mugavad valmistada maitsvaid grillitud toite. Paku juurde näiteks ka grillitud juur- või köögivilju. Viimaseid võid vabalt ka pakkuda aurutatult, mis pakub taldrikule grillitud toidu kõrvale vaheldust.

Värskelt pressitud mahl

Ise tehtud, hästi tehtud! Kui sul on kodus palju juurvilju, siis tasuks nendest valmistada mahlapressi abil erinevaid mahlu. Erinevad puuviljad sisaldavad endas erinevaid vitamiine, mistõttu on need sinu ja sinu pere tervisele ka kasulikud. Näiteks kas teadsid, et üks apelsin sisaldab endas umbes 100 milligrammi C-vitamiini, mis on just praegusel viiruse hooajal eriti oluline sinu tervise jaoks? Peale apelsini võid veel kasutada nii õunasi, mandariine, marju, tomatit ja muudki - eriti äge on ise katsetada ja proovida erinevaid puuvilju omavahel kombineerida ning tekitada uusi maitseid.

Ideede läbiviimiseks vajaliku köögitehnika leiad Kaup24 veebipoest. Julget kokkamist  ja head isu!

 
Copy
Tagasi üles