Galerii ⟩ Tallinna saabus Hiinast järjekordne maskilaadung (14)

Copy

Tallinna lennujaamas maandus teisipäeva pärastlõunal Finnairi lennuk, millega toodi Hiinast seekord kohale riigi eritellimusel hangitud isikukaitsevahendid.

Seekord toodi Eestisse 740 000 kirurgilist maski, 350 000 FFP2 kaitsemaski ja 12 100 kaitsekitlit.

Kaitsevahendeid jaotatakse alates kolmapäevast haiglatele, hooldekodudele, perearstidele, aga ka kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatele, piiripunktidele ning teistele eesliinil töötavatele inimestele. Eriolukorra tööde juhina kinnitab lõpliku jaotuskava riigihalduse minister Jaak Aab.

«Tegemist on esimese riigi sõlmitud suurlepingu tulemusena saabuva saadetisega. See on esimene mitmest järgnevast, millega tagame nii tervishoiu kui hoolekande, aga paljude riigi- ja kohalike omavalitsuste asutuste vajadused isikukaitsevahendite osas. Selle ja järgmiste tarnetega kindlustame ühe kuu varu,» ütles Aab.

Jaak Aab allkirjastas eelmisel kuul riigi suuremahulise tellimuse isikukaitsevahenditele maksumusega 11,4 miljonit dollarit. Sellega telliti näiteks 7,6 miljonit kaitsemaski, aga ka kindaid, kaitseülikondi, kaitseprille ja teisi kaitsevahendeid. Tellimuses arvestati nii haiglate, hooldekodude, päästeameti, politsei- ja piirivalveameti ning teiste ametkondade vajadusi.

Lisaks sellele tellimusele on riik sõlminud lepingu ka Jaapani ettevõttega 1,6 miljoni kaitsemaski tarnimiseks.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles