Prokuratuur saatis Peeter Helme kohtu ette (1)

BNS
Copy
Peeter Helme
Peeter Helme Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kirjanik Peeter Helme kohtu ette süüdistatuna lapse seksuaalse ahvatlemise kõlbmatus katses, Helme endal süüd ei näe. 

«Loll lugu ja ma tunnengi ennast täieliku lollakana. Vallalise inimese rõõmud. Ma rääkisin mingis jututoas juttu kellegagi ja see, kellega ma rääkisin, osutus kas alaealiseks või mõneks politseinikuks, kes seal niiöelda püüdis kedagi. Ma enda teada ei ole alaealist seksuaalselt ahvatlenud,» on Helme BNS-ile öelnud.

Helme sõnul võib ta tõesti olla lollusega hakkama saanud, aga alaealise seksuaalse ahistamise paragrahvi järgi ta ennast süüdi ei tunnista.

Helme rääkis, et jututuba «Armastuse saal» on üles ehitatud nii, et endale seal konto teinud inimene võib valida endale vestluses nimeks, mida iganes. «Igal sisselogimisel saad sa valida endale täiesti uue nime. Ma ei ole kunagi eeldanud, et inimesed seal enda kohta tõtt räägivad. Pigem tundubki see jututuba koht, kus inimesed käivad seksijuttu ajamas. Kasutajal ei ole seda võimalik tõestada, kes seal keegi tegelikult on. Ka mitte selle põhjal, mida sa enda kohta räägid. Ehk mitte millegi põhjal,» ütles Helme.

Helme süüasja vaeb kohtunik Merle Parts.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles