Vapiano paneb oma fännid kodus kokkama

Copy
Foto: Vapiano

Hetkel on käes aeg, kus meie kõigi ahjud töötavad rohkem kui eales varem. Tõenäoliselt on hakanud kokkama ka need inimesed, kes varasemalt seda harva kui üldse tegid. Üheti on põhjuseks vajadus, teisalt aga igavus.

Siinkohal panigi Vapiano oma fännid ise kodus kokkama. Jeva Skarlet võttis Vapiano väljakutse vastu ja asus ise kodus järgi tegema oma lemmikpastat Vapianost “Crema di Avocado”.

Foto: Vapiano

Retsept on lihtne ja ei mingit keerulist kokanduskeelt.

? Kogus kahele

Natuke oliivõli

200 grammi pastat

Valget sibulat

Pool paprikat  - võimalusel kasuta natuke kollast ja natuke punast paprikat

80 grammi avokaadokreemi

Pool karpi kirsstomateid

Peotäis rukolat

Itaaliapärast kõva juustu või juustulaadset toodet

Tšillit ja küüslauku

Soola ja pipart

? Alusta sellest, et pane pasta keema ja samal ajal haki vajalikud koostisosad. Keeda pasta kindlasti soola ja oliivõliga maitsestatud vees.

? Järgmiseks kuumuta pannil oliivõli. Lisa hakitud valge sibul ja paprika. Aseta soovitud kogus tšillit ja peeneks hakitud küüslauk koheselt paprika peale. Nüüd prae senikaua, kuni sibul on muutunud mõnusalt kuldpruuniks ja suhkur sees karamelliseeritud ning annab hea, pigem magusamapoolse, mitte mõru maitse. Kui see saavutatud, on kõige raskem osa tehtud. WOOP!

? Nüüd tuleb lisada viisakas kulbitäis avokaadokreemi. Seda sa ei taha panna liiga palju, sest muidu avokaadokreemi maitse jääb liialt domineerivaks, samas ei taha sa panna seda ka liiga vähe, sest muidu on oht, et pasta jääb kuiv. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa veeranditeks lõigatud kirsstomatid. Nõruta keedetud pasta ning kalla see kastmele. Kõige lõpuks lisa peotäis rukolat. Segame kõik õrnalt läbi ja serveeri pasta.

? Soovi korral riivi peale ohtralt head itaaliapärast kõva juustu või vegan juustulaadset toodet.

Kaunistuseks kirsstomat ja basiiliku leht kui juhtub kodus olema. Ning ära unusta pipart kausi äärtele panna ?.

Ja kui Sa siiski tunned, et kodus kokkamine pole Sinu teema, siis peatselt on Sul taas võimalus tellida parimaid palasid Vapianost!

Pasta la vista!

Copy
Tagasi üles