Kaitseliidu kaasamine turvalisuse tagamisse pikeneb

BNS
Copy
Kaitseliitlased aitavad politseinikke ka Valga-Valka piiril.
Kaitseliitlased aitavad politseinikke ka Valga-Valka piiril. Foto: Arvo Meeks

Valitsus pikendas neljapäeval Kaitseliidu kaasamist Eesti riigipiiri valvamisse, oma nõusoleku on selleks andnud ka president Kersti Kaljulaid.

Senini oli Kaitseliidu 150 liiget kaasatud varasema valitsuse korraldusega vaid 15. aprillini. Kehtestatud eriolukorrast tulenevalt on see jätkuvalt vajalik. Seetõttu pikendatakse valitsuse korraldusega nende kaasamist seni kuni tarvis, kuid mitte kauemaks kui eriolukorra lõpuni.

Korralduse eesmärk on kaasata kaitseliidu liikmed eriolukorra väljakuulutamise põhjustanud hädaolukorra lahendamisse. Kaitseliidu liikmed on kaasatud riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise ennetamisse ja tõkestamisse, et takistada koroonaviiruse levikut.

Seoses eriolukorraga on juba eriolukorra töödesse kaasatud vastavalt vajadusele ja võimalustele ka teised ametiasutused ning vabatahtlikud.

President Kersti Kaljulaid andis omapoolse loa juba kolmapäeva õhtul. Kaljulaid märkis, et kuigi viimastel nädalatel on liiklus piiril ja piiripunktides märkimisväärselt vähenenud, on piirikontrolli jätkamine ilmselt vajalik kuni haiguspuhangu lõpuni.

«Olukorras, kus ka politsei töökoormus on kasvanud mitmete teiste liikumispiirangute kehtestamise ja 2+2 meetme jõustamisega, on kaitseliitlaste kaasamine piirkontrolli taastamisse endiselt vajalik ja põhjendatud,» ütles riigipea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles