Ravimifirma annetab Eesti haiglatele medikamente Covid-19 võimalikuks raviks (3)

Copy
Ravimiamet kinnitab, et ravimeid jagub. Foto on illustratiivne.
Ravimiamet kinnitab, et ravimeid jagub. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Ravimifirma Teva Baltics annetab haiglatele Eestis, Lätis ja Leedus hüdroksüklorokviinsulfaadi tablette Covid-19 võimalikuks raviks. Annetuse suurus igasse riiki on 2400 tabletti.

Hüdroksüklorokviinsulfaati kasutatakse malaaria, reumatoidartriidi, erütematoosse luupuse ravis, kuid see toimeaine võib olla efektiivne ka Covid-19 vastu. Mitmes Euroopa riigis soovitatakse seda toimeainet raske ja mõõdukalt raske kliinilise seisundiga Covid-19 patsientide raviks ning seoses koroonapandeemiaga on see nõutud ravimite nimekirjas paljudes riikides, sealhulgas Eestis, Lätis ja Leedus.

«Annetatud hüdroksüklorokviinsulfaadi tabletid, mida saab kasutada Covid-19 raviskeemides, jõuavad Eesti arstideni õige pea. Selle toimeainega viiakse praegu läbi uuringuid, et saada kinnitust senistele üksikhinnangutele, mille järgi hüdroksüklorokviin võib olla efektiivne Covid-19 ravis,» ütles Teva Baltics tegevjuht Agita Birnbauma.

«Niipea, kui saime teada hüdroksüklorokviini võimalikest uutest toimetest, hindas Teva oma võimalusi ja hankis juurde täiendava koguse ravimi koostisosi, et oleks võimalik tootmist suurendada,» lisas Agita Birnbauma.

Kuna Covid-19 levib globaalselt, teeb Teva jõupingutusi, et tagada ravimite katkematu tarne miljonite patsientideni üle maailma. USAs annetati 31. märtsil 6 miljonit tabletti ning järgmise kuu jooksul annetatakse veel üle 10 miljoni tableti.

Hüdroksüklorokviin on heaks kiidetud Euroopa Ravimiameti (EMA) ja USA Toidu- ja Ravimiameti (FDA) poolt malaaria, erütematoosse luupuse ja reumatoidartriidi ravis. Hüdroksüklorokviini efektiivsed omadused koroonaviiruse vastu ootavad praegu kinnitust lisauuringutest.

Teva vaatab üle kogu oma ravimivaliku, et teha kindlaks, kas neil on võimekust pakkuda ka muid ravimeid, mis võiksid sobida akuutsete ja tõsiste juhtumite raviks koroonakriisi ajal.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles