Miks eelistada puitaknaid?

Copy
Foto: Lümico OÜ

Puitaknad on alati olnud populaarsed, kuid viimastel aastatel on nende populaarsus kasvanud. Selle põhjuseks on moekus, tervislik eluviis ja soov olla ümbritsetud kõrgkvaliteediliste ja naturaalsete toodetega. Puidust aknad on midagi enamat kui lihtsalt leng ja raam – need on elustiili ja tõekspidamiste väljendus. Lümico OÜ juhatuse liige Martin Saar toob välja, miks on puitaknad parim lahendus sinu kodule.

Puitaknad pakuvad naturaalsust ja hubasust

Puitaknaid eelistavad peamiselt klassikalise stiili austajad, kes otsivad tooteid ja lahendusi kooskõlas Eesti traditsioonidega. Ent puidust aknad on ka vastupidavad, suurepärase soojus- ja heliisolatsiooniga, esteetilise ja naturaalse välimusega. Saar lisab, et need on ka ajatud, väga inim- ja keskkonnasõbralikud. „Puitaknad on 100 protsenti taastöödeldavad ning neid eelistatakse enamasti puumajades, suvilates ja miljööväärtuslikes ehitistes, kuhu tihti peale puitakende muid aknaid ei lubata paigaldada. Need aknad võimaldavad taastada vanade majade algset miljööd ning pakuvad naturaalsust ja hubasust.“

Puitaknad kestavad põlvest põlve

Puitaknad on väga vastupidavad. Nende eluiga võib olla pikem kui meie endi oma – lausa paarsada aastat. Aknad püsivad aga vaid juhul, kui need on kvaliteetselt toodetud ja omanik nende eest hiljem korralikult hoolt kannab. 

Saar märgib, et puitaknad vajavad veidi rohkem hoolt kui näiteks PVC-aknad. „Kord aastas peaks üle kontrollima sulusesüsteemid, lisama määret ja puhastama tihendid. Et vastupidavust veelgi suurendada peaks iga-aastaselt puitakende välispinda puhastama ja katma spetsiaalse hooldusvahendiga. Kümne aasta tagant võiks vajadusel teostada värviparandusi.“

Foto: Lümico OÜ

Lümico aknad ja uksed on valmistatud männi-, tamme- ja eksootilisest meranti mahagonist ning nende vastupidavus saavutatakse spetsiaalse ja kvaliteetse viimistlusega, mis tagab niiskuse- ja UV-kaitse. See on äärmiselt oluline, kuna meie ilmastik on muutlik ning puitsüsteemid peavad toime tulema nii külma, niiskuse kui ka kõrvetava päikesega. Saar sõnab, et puitprofiilide tootmisprotsess nõuab puidu väga hoolikat kuivatamist. „Lümicos oleme selle protseduuri täielikult automatiseerinud, tagades korrektse tulemuse. Meie tehases on Euroopa kõige kaasaegsem kuivatus- ja lakkimissüsteem.“ Ta lisab, et kõikide Lümico puitakende lengide ja raamide alumistele horisontaalpindadele on paigaldatud ka alumiiniumist katteprofiil, mis pakub ilmastiku suhtes lisakaitset ning on kergesti vahetatav. „Samuti kaetakse aknaraamid keskkonnasõbraliku värviga, mille toonide lai valik võimaldab leida kõigil sobiva värvitooni vastavalt fassaadile või keskkonnale,“ kinnitab Saar.

Puitaknad on odavamad kui plastikaknad

Kuidas on see võimalik? See on võimalik, sest puitaknad kestavad mitusada aastat, PVC-aknad parimal juhul 30 aastat. Võtmesõnaks on “hooldamine”. Puitaknaid tuleb hooldada.

Tutvu Lümico puit- ja puitalumiiniumakendega aadressil lumico.ee

Copy
Tagasi üles