Algas esmakordne konkurss «Aasta kalandustegu»

Brita-Maria Alas
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Peeter Langovits

Esmakordselt otsitakse ja tunnustatakse Eesti kalandussektori silmapaistvamaid tegusid ja tegijaid. Neljapäevast algab Kalanduse teabekeskuse eestvedamisel konkurss «Aasta kalandustegu». Algatuse eesmärgiks on üles leida meie riigi kalandusse panustajad, valdkonna arendajad ja edendajad.

«Igal aastal pälvivad avalikku tunnustust aasta emad ja isad, muusikud ja põllumehed kui ka muude kollektiivsete tegude ja positiivsete muudatuste elluviijad. Viimane aeg on siia kaasata ka Eesti majanduses tähtsal kohal olev kalandusvaldkond,» kommenteerib konkursi olulisust üks «Aasta kalandustegu» idee algatajatest ning eestvedajatest, Toomas Armulik.

«Nii tunduski, et just praegu, kui ümberringi on selline kergelt murelik hall olemine, on parim aeg, et tulla välja millegi positiivsega ning kuulutada välja konkurss leidmaks ja tunnustamaks parimaid Eesti kalandussektoris,» selgitas Armulik.

Järelejäänud aprillikuu jooksul on kõikidel huvilistel võimalik Kalanduse teabekeskuse poolt korraldatavale konkursile esitada, kas kalandusvaldkonnas suuri tegusid teinud inimene või hoopis vastloodud seadusakt, mõni rahvaalgatuslik tegu või kalandussektori ettevõte. Nominendid võivad olla nii avalikust- kui erasektorist, nii füüsilised- kui juriidilised isikud.

Tiitlile võivad kandideerida kõik ideed ja pakkumised, mis on ellu viidud 2019. aastal või ka eelnevate aastate tubli töö tulemusena. Juba selle aasta mais valib spetsialistidest koosnev žürii välja aasta kalandusteo ning avaliku hääletuse tulemusena selgub rahva lemmik.

«Ootame kõigilt aktiivset kaasalöömist, sest just seeläbi saab meist igaüks vääriliselt tunnustada neid, kes Eesti kalandussektorit au sees hoiavad ja tänu kellele on meie toidulaual kodumaine kala,» innustab Toomas Armulik kõiki «Aasta kalandustegu» konkursile oma lemmiku esitama. 

Aasta kalandusteo konkurss väärtustab Eestile olulisi kalandustegusid ja nende tegijaid.

Kalandusteo mitterahalised auhinnad antakse välja kahes kategoorias:

  • peaauhind
  • rahva lemmiku auhind

Lisainfo Kalanduse teabekeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles