Martin Helme: eriolukord pikeneb (38)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Remo Tõnismäe

Ministrid Mart ja Martin Helme (EKRE) tegid raadiosaates «Räägime asjast» teatavaks, et eriolukord pikeneb vähemalt paari nädala võrra.

«Kõige olulisem sõnum, mida ma kogu selle koroonateema lõppu ütleksin: ei tohi lasta end lõdvaks praegu, ei tohi võtta seda hoiakut, et nüüd on tehtud, nüüd on korras. Annan täiesti selge signaali: me ei lõpeta 30. aprilliga eriolukorda ära. Me peame meetmeid hoidma,» ütles rahandusminister Martin Helme. 

Mõõdupuu eriolukorra lõpetamiseks on Martin Helme sõnul hospitaliseeritute ja uute nakatunute arv, millede puhul peab nägema nulli poole jõudmist. Eriolukorra meetmed peavad tema sõnul asenduma uute meetmetega, mis võimaldavad piiril või töökollektiivides tervisekontrollidega jätkata. 

Siseminister Mart Helme lisas, et oleks suur kergendus, kui saaksime selle eriolukorra lõpetada. «Me tahaksime ka oma töö osas normaalsusesse tagasi pöörduda. Aga kui me seda teeme ennatlikult, siis riskime sellega, et meil tuleb uus laine, ja võib-olla veel karmim laine, veel kontrollimatum laine. Ja siis me oleme terve suve karantiinis. Ja sügise ilmselt takkapihta,» nentis Mart Helme.

«Panen inimestele südamele, et veel tulen kannatada. Mõni nädal kindlasti läheb veel otsa. Maikuu ei ole veel normaalne kuu - sellega peavad inimesed kindlasti arvestama,» lisas Martin Helme. 

Pressikonverentsil 9. aprillil ütles välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa,) et kui on õige aeg, lendavad piirangud prügikasti. Selleks peavad nakatumised olema Reinsalu sõnul kaks nädalat langustrendis. 

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles