Eestis on tuvastatud kokku 1332 koroonajuhtumit (3)

Copy
Viirus võib levida peenosakeste teel.
Viirus võib levida peenosakeste teel. Foto: Shutterstock

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 416 Covid-19 testi, millest 24 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 30 764 testi, nendest 1332 on osutunud positiivseks.

Terviseamet teatas, et 13. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 157 inimest, kellest 9 on juhitaval hingamisel. Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis Covid-19 tõttu Ida-Viru Keskhaiglas juhitaval hingamisel olnud 59-aastane mees  ja Kuressaare haiglas ravil viibinud 75-aastane naine, kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 27 inimest. Haiglatest on välja kirjutatud 102 inimest. 

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Saare maakonnas (9), Harju maakonnas (5) ja Pärnumaal (3). Ida-Virumaal, Tartumaal ja Raplamaal lisandus igas kaks ning Valgamaal üks positiivne test.

Tänase seisuga on enim nakatunuid jätkuvalt vanusegrupis 55–59 (11%), järgnevad 45–49 ja 50–54 kumbki 10%.  Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata SIIT.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. Covid-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku.

Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates iga üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles