Utria dessandi võitis Scoutspataljoni võistkond

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Utria dessant.
Eelmise aasta Utria dessant. Foto: Urmas Reitelmann

«Utria dessant 2012» võitis Scoutspataljoni võistkond koosseisus Lauri Teppo, Filipp Leinberg, Aleksandr Afanasjev ja Raido Saremat.

Teisele kohale tuli KL Tartu Maleva võistkond (Indrek Roos, Joe Lepp, Jaanus Roos ja Indrek Rebane), kolmandale kohale aga Vahipataljoni võistkond (Raul Hindov, Ragnar-Aleksander Jõgi, Kristjan Peterson ja Joosep Ulm). Võistluse katkestasid Kaitseliidu Harju maleva Männiku malevkond, Kaitseliidu Saarema naiskond, Kaitseliidu Tallinna maleva Kalevi malevkond ja Kaitseliidu Saaremaa meeskond.

Tänavusel dessandil osales 20 võistkonda ning selle pikkuseks oli 70 km. Nagu ka varasemal kolmeteistkümnel korral, tuleb võistkondadel teadmisi ja oskusi rakendada nii esmaabiülesannete täitmisel kui ka laskmises, kaardi tundmises, takistuste ja miinivälja ületamises.

Möödunud aastal võitis Utria dessandi kaitseliidu Järva maleva I võistkond vahipataljoni võistkonna ja kaitseliidu Harju maleva II võistkonna ees. Kahekümne kahest startinud võistkonnast jõudis finišisse kaheksateist.

Esimest korda korraldas Utria dessandi MTÜ Erna Selts koostöös Vaivara vallaga 1999. aastal, mil esikoha saavutas Viru üksik-jalaväepataljoni teine võistkond.

Võistluslik Utria dessant meenutab aastatetaguseid sündmusi, kui 1919. aasta 17. jaanuaril Eesti meredessantpataljoni 400 merejalaväelast ja Soome vabatahtlike pataljoni 600 võitlejat tegid Eesti mereväe alustelt eduka dessandi Utria randa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles