Pirita linnaosavalitsus soovib lõpetada Merivälja jahisadama detailplaneeringu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tormine ilm Merivälja muuli juures.
Tormine ilm Merivälja muuli juures. Foto: Eero Vabamägi

Pirita linnaosavalitsus tegi Tallinna linnaplaneerimise ametile ettepaneku tunnistada Ranna tee 1 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamine kehtetuks.

«Ranna tee 1 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamine algatati ligi viis aastat tagasi. Detailplaneeringu menetlus on veninud ebamõistlikult pikaks ja selle käigus oleme tõdenud, et algatamise korralduses antud lähteseisukohtade ja lisatingimustega ei ole planeeringu lahendus ikka veel päris kooskõlas,» kirjutas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et Pirita seltsid on korduvalt esitanud põhjendatud vastuväiteid ja seisukohti detailplaneeringu kohta ning eksperdid on andnud hinnanguid keskkonna kohta, samuti on linnaosas elanike suur vastuseis Ranna tee 1 kinnistu ja lähiala arendamisele sadamaks. «Arvesse võttes eelnevat ja linnaosa varasemaid seisukohti, teeb Pirita linnaosavalitsus linnaplaneerimise ametile ettepaneku tunnistada Ranna tee 1 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamine kehtetuks,» märkis Liinat.

Arvestades detailplaneeringu arutelul tehtud ettepanekuid ja vastuväiteid jättis Pirita linnaosa valitsus 2018. aastal Merivälja muuli detailplaneeringu kooskõlastamata. «Nõusoleku saamiseks paluti arendajal teha rohkem uuringuid, vähendada ehituse mahtu ja pidada kinni lähteülesandest. Kahjuks ei ole see nii läinud. Pigem on arendaja enamikule nõuetele käega löönud ega ole võtnud tõsiselt koostöö käigus Pirita linnaosa valitsuse tehtud ettepanekuid,» lisas Liinat.

«Pirita linnaosa pole olnud nõus kavandatud teenindushoonesse hotelli rajamisega ning sadama teenindamiseks aitaks oluliselt väiksemast ja madalamast hoonest kui arendaja kavandab. Kolmekorruselise hoone asemel piisaks ühekorruselisest. Arendaja ei ole aga tahtnud sellega leppida ning on hoone kõrgust vähendatud ebapiisavalt – 11 meetri asemel 10,5 meetrini. Arendaja ei ole teinud põhimõttelisi muudatusi, vaid piirdunud kosmeetiliste parandustega,» tõdes Liinat. «Pisimuudatustest ei piisa, et selle detailplaneeringu kavaga edasi minna. Meil ei ole Piritale vaja uut rannahoone juhtumit,» nentis linnaosavanem.

Aadressile Ranna tee 1 soovib Fausto Capital OÜ ehitada kolmekorruselise jahisadama koos restorani ja hotelliruumidega. Esitatud planeering on 17 protsendi ulatuses omaniku maa-alal, ülejäänu on planeeritud linna maale. Planeeritavas kohas asub Merivälja muul, kus on praegu looduslik kivine rand, kust avaneb vaade Tallinna siluetile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles