Saaremaa haiglast hakatakse koroonahaigeid patsiente mandrile üle viima

Copy
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Maanus Masing (Saarte Hääl)

Terviseamet käivitas strateegilise plaani Kuressaare haigla töökoormuse vähendamiseks ja tavapärase töörütmi taastamiseks. Jätkuravi vajavate patsientide ravi jätkub kõrgema etapi haiglates, otsustas terviseamet.

«Kuressaare haiglas alustab täna tööd konsiilium hädaolukorra meditsiinijuhi asetäitja kolonelleitnant dr Ahti Varblase juhtimisel koostöös Kuressaare haigla ja Eesti Kaitseväe välihaigla personaliga. Konsiilium annab esmase hinnangu patsientide vajadusele saada jätkuravi kõrgema etapi haiglates. Plaan leevendada Kuressaare haigla ülekoormust on sündinud koostöös Põhja meditsiinistaabi juhi dr Peep Talvinguga,» ütles hädaolukorra meditsiinijuht dr Arkadi Popov.

«Anname Kuressaare haiglaperele pingelisel ajal pisut leevendust, samuti on nii võimalik vähenenud koormuse tingimustes haigla põhjalik puhastamine. See on vajalik, et taastada valmidus tavapäraseks plaaniliseks ja erakorraliseks raviks, mille järgi on saarel jätkuvalt vajadus,» ütles Põhja meditsiinistaabi juht dr Talving.

«Olukord Eestis näitab teatud stabiliseerumise trendi, mis võimaldab Kuressaare haigla ülekoormust erinevate haiglate vahel jagada,» ütles hädaolukorra meditsiinijuht dr Arkadi Popov. Hädaolukorra meditsiinijuhtide korraldusel leevendatakse survet Kuressaare haiglale, et aidata toime tulla haiglasisese infektsiooni levikuga ning võimaldada viiruse epitsentris tervishoiutöötajate naasmine tavapärase koormuse juurde.

Põhja kiirabistaabi brigaadid viivad patsiendid lähtuvalt nende tervislikust seisundist üle kas Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, Pärnu haiglasse, Lääne-Tallinna keskhaiglasse või Ida-Tallinna keskhaiglasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles