Ratas: Keskerakond peab nüüd käituma võimalikult avatult

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlasest riigikogu saadik Priit Toobal.
Keskerakondlasest riigikogu saadik Priit Toobal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu aseesimehe Jüri Ratase sõnul peab Keskerakond olukorras, kus kaks tema saadikut on saanud kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises, käituma võimalikult avatult ja avalikult.

«Kas see on juhtunud või mitte, on mul raske hinnangut anda, sest ma ei tea seda. Küll olen seda meelt, et Keskerakond peab tegema kõik selleks, et see juhtum võimalikult avalikult ja avatult selgeks teha kogu ühiskonnale,» ütles riigikogu keskerakondlasest aseesimees Jüri Ratas. Ta lisas, et on «selge on see, et see teema pälvib ühiskonnas suurt tähelepanu ja seda õigustatult.» Ratase sõnul loodab ta väga, et erakond on sel teemal koostööks avatud partneriks.

Ratase sõnul on tema kolleegide Ester Tuiksoo ja Priit Toobali küsimus esmaspäeva hommikusel riigikogu fraktsiooni koosolekul kindlasti arutusel. «Selles, kas kaks inimest on kahtlusalused või mitte, annab kindlasti parema pildi nii esmaspäevane fraktsiooni koosolek kui ka juhatuse oma, kus need inimesed saavad ka kommenteerida silmast silma,» sõnas Ratas. Ta lubas kindlasti ka ise sel teemal esmaspäevasel koosolekul sõna võtta ja oma arvamuse välja öelda. Täpsustavale küsimusele tema arvamuse kohta, sõnas Ratas, et  erakond peab olema selles olukorras aktiivne koostöö pool selle küsimuse lahendamisel.

Ratas tunnistas, et teadmine, et keegi tuttavatest on saanud kahtlustuse pole meeldiv. «Ma väga loodan, et kui inimesed on oma sõna öelnud, et nad ei ole teinud valesid tegusid, siis see ka nii on. Mul ei ole muud alust täna seda tegu kommenteerida,» sõnas keskerakondlane.

Riigiprokuratuuri esitatud kahtlustuse kohaselt on SA Tallinn 2011 juhte mõjutatud eelistamaks ilutulestiku korraldamisel Jüri Luigele kuuluvat ettevõtet.

Erakonna teatel võttis Lõuna-Eesti ärimees Jüri Luik ühendust Keskerakonna bürooga ning avaldas soovi rahaliselt toetada Keskerakonda. 28. juulil 2011. aastal tegi Jüri Luik annetuse summas 300 eurot ja 30. augustil annetuse summas 200 eurot. Annetused on kajastatud ka Keskerakonna annetuste registris.

Riigiprokuratuuri teatel küsisid saadikud vastutasuks oma ametikohast tuleneva mõjuvõimu ebaseadusliku ärakasutamise eest ning ka said rahalist toetust Eesti Keskerakonnale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles