Jüri Ratas ei poolda Martin Helme ideed CO2 kauplemissüsteemist väljuda (6)

Brita-Maria Alas
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Kui varasemalt teatas rahandusminister Martin Helme, et Eesti võiks väljuda CO2 kaubandussüsteemist odavama elektri nimel, siis peaminister Jüri Ratas laitis selle idee ning kinnitas, et Eesti süsteemist ei välju.

5. aprillil ütles Martin Helme Tre raadio saates, et tänasel päeval moodustab pool elektri hinnast CO2 hind, mistõttu oleks tema sõnul mõttekas elektrihindade languse nimel väljuda Euroopa Liidu CO2 kauplemissüsteemist, kasvõi ajutiselt. 

Peaminister Jüri Ratas Helme ettepanekut ei poolda. «Ma ei arva sellest hästi. Eesti ei tee kindlasti ühtki mõtlematut otsust, mis oleks kahjulik meie järeltulevatele põlvedele,» kommenteeris ta Vikerraadios.

Samuti selgitas Ratas, et siiani on CO2 kauplemissüsteem Eestile hästi mõjunud - saastamine on seitsme aastaga vähenenud 46,7 protsenti ja ilma kauplemissüsteemi investeerimata see juhtunud poleks. 

Tegemist on Euroopa Liidu direktiiviga, millest niisama välja astuda ei saa. «See on kehtiv Euroopa Liidu direktiiv, mille liikmesriigid ja Euroopa Parlament on heaks kiitnud ja mille reeglid on Eesti seaduses kirja pandud (atmosfääriõhu kaitse seadus),» kommenteeris Rahvusringhäälingule Vivian Loonela, Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni pressiteenistuse juhtiv kõneisik Green Deal'i (rohelise kokkuleppe) küsimustes.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles