Haigekassa juht: panen inimestele südamele, et tegemist on ühise terviserahaga

Copy
Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane
Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane Foto: Konstantin Sednev

Seoses koroonakriisi ja eriolukorraga on haiguslehtede arv võrreldes varasema aasta sama perioodiga kasvanud pea 50 000 võrra, vahendas ERR.

Võrreldes 2019. aasta sama ajavahemikuga on haiguslehtede arv kasvanud 52 647 võrra. Haigekassa juhi Rain Laane sõnul põhjustab seda tõenäoliselt muutunud käitumine – nüüdsest püsitakse kodus ka kergemate haigustunnustega. 

Kuna 16. märtsist on võimalik haiguslehte ise avada, oletatakse, et väljamõeldud haigustega kodus olijatel on suurem võimalus sahkerdada. «Isiklikult loodan, et meie inimeste teadlikkus on piisavalt kõrge, et nad niisama endale haiguse hüvitise lehte võtma ei lähe. Isiklikult loodan seda, aga ma ei saa välistada, et selle 52 000 enam võetud lehe sees, või õigemini täna lahtise 60 000 lehe hulgas, on ikkagi ka mõned sellised, mis seal ei peaks olema,» ütles haigekassa juht.

«Seda on väga keeruline tõestada, aga mina panen inimestele südamele, et esiteks on tegemist ühise terviserahaga,» kommenteeris Laane ebaausatel tagamaadel taotletud töövõimetushüvitisi. «Teiseks see hüvitis on mõeldud kaheks asjaks – kas siis haiguste ajaks kodus olemiseks või hoolduseks, kui inimene põetab kedagi teist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles