VIDEO JA BLOGI ⟩ Suurüritused ei pruugi ka juunis toimuda (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Ehkki valitsus ei ole veel suviste ürituste toimumise osas kindlale seisukohale jõudnud, vihjas peaminister Jüri Ratas, et ürituste korraldamisel tuleb arvestada, et need pole ka juunis mõeldavad. 

«Tunnetus on valitsuse poolt küll täna see, et lähikuudel, kui räägime maist ja juunist, suuri üritusi teha, ma kardan, et see ei ole kuidagi mõeldav,» teatas Ratas tänasel valitsuse pressikonverentsil. 

Ta selgitas, et valitsuses on suviste ürituste toimumist puudutavad arutelud veel poole peal, kuid mõistagi tuleb nii ruttu kui võimalik anda inimestele ja korraldajatele selge sõnum, olgu tegu jaanilaupäeva või võidupüha paraadi korraldamisega. 

​Rahandusminister Martin Helme arvas, et lähikuudel (mais, juunis) ranged piirangud säilivad, kuid suve teise poole otsuseid on täna väga raske langetada, sest olukorda dikteerib koroonaviiruse Covid-19 leviku seis.

«Kui minu hoiakut küsida, aga see ei ole kokku lepitud lähenemine, siis lähtekoht peaks olema see, et seni, kuni pole öeldud, et võib teha, seni tuleb arvestada, et ei või teha,» sõnas Helme. Suurüritustest rääkides peaks valitsus ka selge otsuse tegema, kas mõeldakse näiteks üle 50 või üle 500 inimesega üritusi. 

Ka välisminister Urmas Reinsalu toonitas, et eriolukorra piirangute lõdvendamisel tuleb võtta konservatiivne suund ning mitte eksperimenteerida.

Eile võttis riigikogu vastu valitsuse esitatud riigi 2020. aasta lisaeelarve ja lisaeelarve meetmed, samuti teatas Ratas eile, et Eesti toetab Hispaaniat ja Itaaliat 60 000 maskiga. Täna kinnitas valitsus, et lisaks maskidele toetatakse Hispaaniat ja Itaaliat kumbagi 100 000 euroga.

Lisaks arutab valitsus koroonakriisist väljumise strateegiat ehk seda, millal ja mis tingimustel hakatatakse eriolukorraga seotud piiranguid leevendama ning kui kaua kestab eriolukord. 

Loe lähemalt blogist! 

Tagasi üles