Viru vangla töötaja osutus nakatunuks koroonaviirusesse

BNS
Copy
Viru vangla Jõhvis.
Viru vangla Jõhvis. Foto: Sander Ilvest

Kui aprilli alguses tuvastati Tartu vangla töötajal koroonaviirus, siis nüüd andis positiivse proovi ka üks Viru vangla töötaja. 

Vanglateenistuse andmetel tuvastati uus nakatunu neljapäeval. Nakkus avastati Viru vangla ametnikul, kes oli vanglas kohapeal 27. märtsil ning pärast seda on ta viibinud kodutööl.

Vangla uurib võimalikke kokkupuuteid teiste töötajatega ja korraldab vajadusel testimise. Haigestunud ametnik viibib kodusel ravil.

Kokku on neljapäevase seisuga analüüsitud 155 vanglateenistuja proove.

Varem on vanglateenistujatest positiivse testi andnud üks Tartu vangla ametnik. Aprilli algul positiivse koroonatesti tulemuse saanud Tartu ametnik on praeguseks tervenenud, kuid viibib endiselt koduses karantiinis. 

Olemasolevate andmete põhjal saab öelda, et kõik koroonaviirusse nakatunud vanglateenistujad on saanud nakkuse väljastpoolt vanglat, märkis vanglateenistus. 

Kõik vanglateenistujad kuuluvad prioriteetsesse rühma, kellelt viiruskahtluse korral võetakse koroonaviiruse proov esmajärjekorras. Samuti testitakse juhuvalimi alusel vanglateenistujaid, kellel viiruskahtlus puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles