VIDEO JA BLOGI ⟩ PPA: koolivaheajal võiks laste peamised sõbrad olla tema vanemad

Copy
Terviseamet
Terviseamet Foto: Sander Ilvest

Täna algas koolilastele kaua oodatud kevadvaheaeg, kuid PPA pani kõigile südamele, et eriolukorra ajal järgitaks ikkagi riigis kehtivaid reegleid ja veedetaks aega perega.

Kohal olid Terviseameti Põhja regionaalosakonna juht Ester Öpik, Päästeameti peadirektori asetäitja Martin Lambing ning Politsei- ja Piirivalveameti kogukonnateenuste juhtiv korrakaitseametnik Nurmely Mitrahovitš. Teemadeks olid hetkeolukord ja testimine ning sõnumid nädalavahetuseks ja omavalitsuste kriisiga toimetulek.

Öpik selgitas taaskord, et viirus levib hästi ühiskasutatavatel aladel ning neid tuleks hoolsasti puhastada. Korteriühistutele pandi südamele, et trepikodasid tasuks eeskujulikult koristada. Sealhulgas erinevate liftide ja muude nuppude puhastamist. 

Mitrahovitš soovitas lapsevanematel leida oma võsukestega ühistegevusi. Mängige mänge või teha muidu koduseid ülesandeid. Selgitada võiks ka, miks Eestis üldse kehtestati liikumispiirangud ja eriolukord. Koolivaheajal võiks laste peamised sõbrad olla tema vanemad ja üheskoos võiks külastada mõnda looduspaika, kuid järgides riigis kehtivaid reegleid.  

Tagasi üles