Vana puudeallee mahasaagimine põhjustas šoki

Tiit Loim
, reporter
Copy
Vana puudeallee mahasaagimine Tõrva vallas Leebiku külas põhjustas loodusesõprades pettumust. Puud asusid aga eramaal ja nende raiumiseks oli luba olemas.
Vana puudeallee mahasaagimine Tõrva vallas Leebiku külas põhjustas loodusesõprades pettumust. Puud asusid aga eramaal ja nende raiumiseks oli luba olemas. Foto: Airi Hallik-Konnula

Sotsiaalmeediagrupis Eesti Metsa Abiks tekitas hiljuti kriitilise arutelu allee mahasaagimine Tõrva vallas Leebiku külas. Nii mõnigi näeb vanades alleedes koduloolist väärtust. Puud asusid siiski eramaal ja nende raiumiseks oli luba olemas.

«Kagueestlasena olen hakanud raietega (piinlik ütelda!) ära harjuma, aga ometi suutis miski mind sügavalt šokeerida. Tõrva vallas Pikasilla ja Leebiku vahel. Sõidan sealt 4–5 korda aastas mööda, ainult suured põllud ongi. Aga ometi on kellegi põld liiga väike olnud, vaja on olnud põline allee maatasa teha,» kirjutas grupis Urvaste külade seltsi projektijuht ja poliitik (Elurikkuse Erakond) Airi Hallik-Konnula. Postitus sai grupis palju tagasisidet.

«Mind ehmatas selle juhtumi puhul, et niigi suurte põldudega kaetud maastik muutus nüüd täesti monotoonseks,» selgitas Konnula hiljem ajalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles