Tallinna kodutute öömajas on 17 klienti ja üks töötaja nakatunud koroonaviirusega (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Foto: Shutterstock

Alasi tänava kodutute öömaja on veel vähemalt kaks nädalat karantiinis, kuna tänaseks on 17 kliendi koroonatest osutunud positiivseks. Ühtekokku viibib praegu öömajas 30 klienti. 

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriva abilinnapea Betina Beškina sõnul teeb olukorra keeruliseks asjaolu, et positiivse testi tulemuse saanutest ei esine ühtegi haigusele viitavat sümptomit. «Kindlasti viime karantiini lõpus koostöös terviseametiga läbi uue testimise. Me lõpetame öömajas karantiini üksnes siis, kui oleme sada protsenti veendunud, et inimesed on terved,» märkis Beškina.

Ka üks Alasi tänava kodutute öömaja töötaja andis positiivse koroonaviiruse analüüsi. 

Alasi tänava kodutute öömaja läks karantiini 4. aprillil, kui ühe kliendi koroonaanalüüs osutus positiivseks. Seejärel isoleeriti kohe kõik öömaja kliendid 14 päevaks, tollel hetkel kellelgi teisel polnud koroonaviiruse sümptomeid. Nüüdseks on karantiin öömajas pikemaks läinud. Kõigile öömaja klientidele on tagatud toitlustus ja turvafirma kindlustab ka ööpäevaringse valve.

Abilinnapea sõnul ükski öömajateenust vajav abivajaja Alasi tänava öömaja karantiini tõttu öömajata ei jää, sest tervetele klientidele korraldatakse majutusvõimalus teisel aadressil.

Tallinnas on üks kodutute varjupaik (Kauge 4), kaks kodutute öömaja (Alasi tn 8, Merelahe 4) ja üks ajutine öömaja (Akadeemia tee 34).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles