Riik hangib 50 miljoni euro eest väiksekaliibrilist lahingumoona (2)

BNS
Copy
Kaitsevägi. Pilt on illustratiivne.
Kaitsevägi. Pilt on illustratiivne. Foto: Ain Liiva

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse kuulutas esmaspäeval välja riigihanke, et osta 50 miljoni euro eest väiksekaliibrilist lahingumoona kaitseväele ja Kaitseliidule.

Eesmärk on tagada kaitseväele ja Kaitseliidule kõrge kvaliteediga testitud laskemoon, teatas kaitseinvesteeringute kleskuse pressiesindaja BNS-ile.

«Turu-uuringu protsessis oli märgata, et huvi konsolideeritud laskemoona hanke osas oli nii Eesti ettevõtete kui ka ülemaailmsete laskemoona tootjate hulgas väga suur,» ütles kaitseinvesteeringute keskuse relvastuse kategooriajuht Ramil Lipp.

«Kokku saatsime ligi kolmekümnele rahvusvahelisele ettevõttele ja läbi Eesti Kaitsetööstuse Liidu kõigile Eesti kaitsetööstuse ettevõtetele palve osaleda turu-uuringus,» rääkis Lipp. «Esmakordselt võime julgelt väita, et oleme kaasanud kõiki meile teadaolevaid ülemaailmseid laskemoona tootjaid. Oleme olnud hankeprotsessi algusest peale väga avatud, samas arvestanud kõigi Eesti Kaitseväe poolt tulnud tehniliste nõuete ja vajadustega. Tänu väga põhjalikule turu-uuringule saime põhjaliku ülevaate erineva kaliibriga laskemoona rahvusvahelisest tootmisvõimekusest ja turul valitsevast hinnatasemest.»

Tegemist on kaitse- ja julgeolekuvaldkonna konkurentsipõhise läbirääkimistega hankega.

Hanke eeldatav maksumus on 50 mljonit eurot. Raamleping sõlmitakse kuni seitsmeks aastaks võimalusega peale nelja-aastat lepingupartnerit vahetada. Esimesed lahingumoona tarnete ajad selguvad raamlepingusse jõudnud ettevõtetele korraldatud minikonkursside käigus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles