Tallinna tänavatel on autosid kolmandiku võrra vähem

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Raul Mee

Eriolukorra tõttu on liikluskoormus Tallinna tänavatel võrreldes möödunud aasta märtsi lõpu ja aprilli perioodiga langenud ligi 30 protsenti.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul langes kriisi algusnädalatel ka ühistranspordi sõitjate arv märgatavalt, kuid praegu püsib see stabiilsena, näidates minimaalset kasvutrendi.

«Hoolimata ühistranspordi täiendavatest desinfitseerimismeetmetest, kutsun üles linlasi kasutama isiklikku sõiduvahendit - olgu selleks siis auto, jalgratas vm,» rääkis Novikov. Ta lisas, et sõltumata kehtestatud tasuta ühistranspordist kõigile, on sõitjate arv ühistranspordiliinidel langenud keskmiselt 80 protsenti.

Ühissõidukite täituvus võrreldes möödunud nädalaga on suurenenud seitsmel liinil: 15, 18, 18A, 30, 51, 55 ja 73 ning vähenenud neljal liinil: 53, 66, 67 ja 68. Abilinnapea sõnul suudab linn reguleerida täituvusi, kasutades normaalbusside asemel liigendbusse. Samuti kasutatakse KT4 trammide asemel KT6 tüüpi tramme. Tallinn jälgib olukorda ja on vajadusel valmis vajalikel liinidel veovõimet suurendama, kui olukord seda tingib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles