Pildid ⟩ Meeleavaldus superministeeriumi ees: «Tere tulemast Eesti vorstiriiki!» (15)

Copy

Tallinnas ministeeriumide ühishoone ees seisis täna keskpäeval enne asutusteülest pressikonverentsi kaks meeleavaldajat, kes kandsid valitsuse tegevust kritiseerivaid plakateid.

Ühel plakatil oli kirjas «Tere tulemast Eesti vorstiriiki!» ja teisel «Eestis käib COVI19 võimuiha võõraviha käsikäes» (kirjapilt muutmata – toim).

Eestist kui vorstiriigist rääkiv plakat viitas ilmselgelt Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe, siseminister Mart Helme pühapäeval Tre Raadios öeldud sõnadele ajakirjandusele eraldatud riiklikust toetusest.

Mart Helme ja EKRE aseesimees, rahandusminister Martin Helme rääkisid, et ajakirjanduse toetamine oli neile vastumeelne ning otsus langetati koalitsioonipartneritele vastu tulles.

«Meile oli see äärmiselt vastumeelne, äärmiselt vastumeelne ja on tänase päevani äärmiselt vastumeelne. Aga noh, eks siin on ikkagi vorst vorsti vastu ka natukene. Ma ei hakka nüüd täpselt üles lugema, mis vorste meie vastu saime, aga me saime. Ja meie vorstid on jämedamad,» rääkis Helme koalitsioonis toimunud kauplemisest.

Valitsus otsustas toetada kriisimeetmete paketi ühe osana ajakirjandusväljaannete kojukannet 450 000 euroga. Raha jaguneb erinevate meediaorganisatsioonide vahel.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles